Више десетина хиљада људи дочекало је вечерас у Београду освајаче медаље за Србију на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру уз повике “шампиони”, док су им спортисти захвалили на великој подршци.

Присутни на платоу испред Скупштине Србије су узвикивали “Србија”, док су највеће овације добили ватерполисти, којима је публика скандирала “Освојили сте све”. Спортисти и окупљени су по завршетку појединачног представљања отпевали химну Србије.

– Вољена Србијо, вољени Београде народе мој. Били сте мојим кошаркашицама и мени мотив у најважнијој победи. Она једна лековита мисао код најболнијег пораза, а наша највећа радост је веселити се вечерас заједно са вама у нашој земљи. Живела Србија – рекла је селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић.

– Мој Београде, ја само желим да вам се захвалим у име свих девојака што сте били наш шести играч и наш ветар у леђа. Хвала вам што сте веровали у нас – истакла је Милица Дабовић, капитенка наших кошаркашица и онда заједно са саиграчицама запевала “Марш на Дрину”, песму коју су певале пре сваке утакмице.

Даме су освојиле бронзану медаљу у Рију, а наши кошаркаши сребро.

– Пре 20 година сам био овде у њиховим патикама. Сада сам испред њих и много више сам почаствован и срећан што иза мене стоје овакви шампиони. Велико хвала елити српског спорта која игра за младу елиту Србије. Хвала вам – закључио је Александар Ђорђевић, селектор мушке кошаркашке репрезентације Србије.

Обе кошаркашке репрезентације су на Олимпијским играма први пут наступиле под именом Србија. Наше кошаркашице су до медаље дошле први пут од 1988. године, док су наши кошаркаши пре 20 година такође играли финале Игара и стигли до сребра.