У понедељак 3. децембра 2018. у 20.15 часова очекује нас важна утакмица сениорске репрезентације Србије у квалификацијама за пласман на Светско првенство 2019. у Кини. Изабраници Александра Ђорђевића у дворани „Александар Николић“ дочекује Грчку, а селектор је пред вечерашњи тренинг пред бројним новинарима говорио о сутрашњем мечу.

Екипа је реаговала добро после пораза од Израела. Знамо где смо грешили и зашто. Анализирали смо меч, разговарали као што  то стално и радимо. После јучерашњег тренинга опоравка, данас ћемо да одрадимо последње припреме. Треба да извучемо наук из меча у Тел Авиву, али да се окренемо дуелу са Грчком, која долази у Београд растерећено, практично са својим другим тимом, али са играчима жељним доказивања. Пласирали су се на Светско првенство и та растерећност им помаже да пруже максимум. На нама је да одиграмо мушки, снажно, са енергијом. Надам се да притисак који увек постоји пред важне мећеве, то неће бити препрека у индвидалној психолошкој припреми. Уз публику која увек препозна важан моменат и којој смо изузетно захвални, можемо до преко потребне победе. Надам се да ћемо добром игром и победом, вратити публици за ту веру у нас.

Селектор је рекао да је очекивао да квалификације неће бити лаке за нашу репрезентацију.

– Ако се сетите, на почетку другог дела квалификација рекао сам да ће утакмица са Израелом у Београду да буде одлучујућа. Имамо три медаље са великих такмичења, али не треба лететети на крилима прошлости. Сви смо такмичари, имамо велико самопуздање и веру у себе. Знамо шта је реалност, ко стоји на другој страни, знамо коме је у интересу да одигра најбоље против нас који смо били на победничком постољу. Ти наши успеси су мотив више да нас победе. У спорту су те ствари нормалне. На нама да бранимо оно што смо заслужено зарадили, али да се не окрећемо шта је било. Сваки дан је нови дан, свака утакмица је нова утакмица.

Здравствени билтен у нашем тиму  је добар. Међу 12 играча који ће се супротставити Грчкој биће и Василије Мицић и Стефан Јовић, док у тиму неће бити Алекса Аврамовић и Илија Ђоковић.

– Сви момци су добро. Немамо никаквих здравствених проблема. Васа Мицић и Стефан Јовић улазе у тим да у јако битном моменту донесу квалитет и искуство који су нам недостајали у Тел Авиву.

Улазница за сутрашњи меч има још довољно, а могу да се резервишу и купе on-line преко www.eventim.rs, као и на свим продајним местима Евентима широм Србије.

Линк за продају улазница

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/fiba-basketball-2019-wcq-beograd-hala-aleksandar-nikolic-476445/event.html

У понедељак 3. децембра, на дан утакмице, карте ће моћи да се купе и на благајни дворане „Александар Николић“ од 17.00 сати до почетка утакмице.

Цене појединачних улазница су:

Трибине – 500 динара

Партер Б и Партер 4 – 750 динара

Плава и Бела ложа – 1.000 динара

Други ред столица поред терена – 2.500 динара

Први ред столица поред терена – 5.000 динара

Први ред столица испред Партера 4 и испред Партера Б – 2.000

Други ред столица испред Партера 4 и испред Партера Б – 1.500

Трећи ред столица на страни Партера Б – 1.000 динара.