Утакмицом против Немачке у понедељак у 20 сати у великој дворани СПЕНС у Новом Саду, сениорска мушка репрезентација Србије завршава прву фазу квалификација за Светски шампионат који се следеће године игра у Кини. Наши кошаркаши су већ обезбедили пласман у други круг квалификација, али је утакмица са Немачком важна због броја победа које се преносе у наредну рунду. За овај дуел влада велико интересовање, од суботе више нема улазница у слободној продаји, па се очекује да репрезентација Србије у новосадској дворани има велику подршку. Директан ТВ пренос утакмице Србија – Немачка обезбеђен је на Другом програму РТС.

Селектор Александеар Ђорђевић био је задовољан после убедљиве победе наше репрезентације у петак у Грузији, али је већ тада истакао да тај меч треба одмах заборавити и окренути се наредном противнику.

– Немачка је екипа која има изузетан ентузијазам и индивидуални квалитет. Нови селектор је тиму донео неке новине, физички су сјајно спремни и веома су висока екипа. Сви су јако напредовали и немачка репрезентација је у овом тренутку јако добар тим. У досадашњем току квалификација показали су константност у игри и резултатима. На нама је да реагујемо, да са истом жељом и односом према игри као у Грузији, уђемо у утакмицу и уз помоћ новосадске публике покушамо да дођемо до победе – рекао је селектор Ђорђевић.

Што се тиче састава тима који ће се супротставити Немцима, Недовић неће бити у екипи, због проблема са повредом који има већ дуже, као ни Аврамовић који због ударца у бутни мишић није играо против Грузије. Ђорђе Гагић је спреман и биће у саставу.