Мушка 3х3 сениорска репрезентација Србије освојила је трећи пут заредом титулу шампиона света! Овога пута, наши репрезентативци злато доносе из далеке Маниле, пошто су у великом финалу савладали истог противника као и прошле године – Холандију, резултатом 16:13.

Репрезентација Србије која је наступала у саставу: Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Стефан Стојачић, уз стручни штаб који су чинили Горан Војкић – селектор и Данило Лукић – тренер, освојила је четврту светску титулу за Србију из пет финала. Уз национални тим на Филипинима је био и генерални секретар КСС Дејан Томашевић.

У „нок-аут“ фази редом су падали Молдавија, Пољска и изузетно квалитетна Холандија.

Финални меч је била заиста рововска борба против одличних Холанђана. Меч је почео са доста промашаја за два поена на обе стране, уз врло чврсту игру. Ривал је повео 7:5 пет минута пре краја, али су наши играчи појачали ритам и после двојке Булута дошли до 10:9. Два поена Стојачића одвојили су Србију на 13:11, а после коша уз додатно слободно бацање Савића за 15:11 на 1:07 пре краја, било је јасно да пехар поново иде у Србију. Булут је ставио тачку десет секунди пре краја – 16:12, а Холанђанима је остало времена тек да ублаже пораз.

Душан Домовић Булут изабран је за МВП играча Светског првенства у Манили, а у најбољој екипи превенства (састављенoj од три играча) уз њега су се нашли Холанђанин Џеспер Џабс и Пољак Мајкл Хикс.

Душан Домовић Булут

-Знали смо да је врло тешко играти против екипе Холандије. Имали смо одличну психолошку припрему. Сви смо дали максимум, посвећујемо ову победу свима који су били уз нас и пратили нас током овог Светског првенства. За мене је ово било јако чудно искуство… Ми смо лоше почели сезону, овде смо имплементирали једног играча са којим тимски имамо велико ривалство у светској серији… Оставити сав тај его на страну, пребродити сва та искушења која смо имали од тешких путовања и тешке сезоне, нисмо се знали, нисмо имали много времена да се играмо,али смо имали јако велики квалитет на овом такмичењу и огромну жељу да освојимо ово злато. Никад нисмо играли у овом саставу, вероватно ће се у годинама које долазе мењати

састав репрезентације, али ову медаљу нико неће моћи да нам одузме и управо гледате у најбољу екипу на свету!

Дејан Мајсторовић

– Осећај је феноменалан,три године заредом освајати Светско првенство веома је тешко. У последња два минута смо преломило полуфинале и финале, имали смо квалитет за титулу. И мени је част што сам поново био у репрезентацији Србије. Хвала саиграчима на сјајним партијама, хвала свима у Србији који су нас пратили, добијали смо много порука и то нам је стварно значило.

Марко Савић

– Пратио сам дешавања и код нас у медијима и драго ми је што нас из године у годину све више прате и пружају нам подршку. Желим да поздравим и Марка Ждера, нашег друга који није овде са нама али нам је пружао велику подршку, као и све у Србији који су били уз нас.

Стефан Стојачић

– Велика ми је част што сам био део ове репрезентације и што сам први пут освојио овако вредну медаљу. Добро смо се уклопили и сасвим заслужено славили, за њих је ово чевтрто, а за мене прво светско злато.