Европске првакиње поново славиле у пријатељском дуелу

Српске кошаркашице уписале су и другу победу у два дана у пријатељским утакмицама са Турском, које су им биле последња провера пред пут у Бразил. Изабранице Марине Маљковић су са 61:51 биле боље од Туркиња у Хали спортова „Ранко Жеравица“, а до почетка Олимпијских игара у Рио де Жанеиру чекају их још две провере у земљи домаћина.

Женска кошаркашка репрезентација Србије је одиграла још један добар меч у којем је било и успона и падова. С обзиром на то да је тим комплетан тек неколико дана, пошто су се Ана Дабовић, Соња Петровић и Александра Црвендакић тек средином недеље прикључиле припремама, европске шампионке су се одлично показале. Контролисале су резултат током готово читаве утакмице, с тим што су им Туркиње запретиле у трећој четвртини, али су сјајном серијом у последњем периоду српске кошаркашице брзо решиле дилему око победника.

– Желеле да смо да одиграмо као на самом почетку Олимпијских игара – у два дана две утакмице, пошто нас тамо чекају сусрети са Шпанијом и Канадом. Наравно да је то много тешко са екипом као што је Турска, ми смо се свих ових година са њима жестоко борили. Имали смо изузетно лошу трећу четвртину и то је нешто на чему ћемо морати да радимо, на сам улазак у тај период. То смо исправили у четвртом, скокови су нам били проблем, ми смо тим који тимски мора да иде на скок, нема доминантне играче као што је Сандерс из Турске. Сви наши противници у Рију су на том пољу доминантни и томе ћемо се посветити током последње недеље пред Рио – истакла је селекторка репрезентације Србије Марина Маљковић и додала: Задовољна сам овим утакмицама, али нам остаје много посла, имамо још целу недељу у Београду и две утакмице у Бразилу и тамо нас чека период адаптације. Мораћемо што боље да се припремимо за све оно што нас чека на терену, а и ван њега. Верујем да ћемо бити спремни за прву утакмицу са Шпанијом.

Тим Србије је до победе предводила Саша Чађо са 13 поена, Данијел Пејџ и Јелена Миловановић су додале по девет, док је Ана Дабовић уписала осам поена. Код Турске, Лара Сандерс је имала 13 поена, један више од Ишил Албен.

Српске кошаркашице у Бразил путују 30. јула, а пре почетка Игара их чекају још две утакмице, са селекцијама Бразила и Аустралије.

Србија – Турска 61:51 (20:14, 11:13, 8:14, 22:10)

Србија: Радочај 2, Петровић 7, Чађо 13, Крњић, Јовановић 5, Миловановић 9, Бутулија 3, Ајдуковић, Шкорић, М. Дабовић, А. Дабовић 8, Пејџ 9, Мандић, Црвендакић 2, Станковић 3.

Турска: Чакир 2, Џанитез 2, Демирок, Демирмен 5, Кимјачиолу 5, Чалар 8, Албен 12, Сандерс 13, Џора 2, Унер, Шењурек 2, Биглич, Урал.