Наша мушка сениорска репрезентација, која се спрема за Европски шампионат, од среде 23. до петка 25. августа 2017. одиграће три утакмице на традиционалном Акрополис купу у Атини. Ово ће уједно бити и завршне провере пред старт Евробаскета.
Србија ће у среду од 17.45 по нашем времену играти против Италије. У четвртак, у истом термину, следи сусрет са Грузијом, док ће наш најбољи тим у петак од 20.00 сати одиграти меч са домаћином турнира Грчком.

– У наредна три дана чекају нас јаки мечеви. Италија је озбиљна екипа по мом мишљењу, без обзира на резултате у овом периоду, на које се нико не обазире. Репрезентација су за медаљу, као и Грчка која је добар тим и без Адетокумпа. Они имају проблеме, као и ми,  док Грузија има новог тренера и концепцију, старе играче, физички јаке.. . Добра су провера између Грка и Италијана, као и цео турнир. Момци су спремни за све напоре, као и ми… – рекао селектор Александар Ђорђевић.

По завршетку Акрополис купа репрезентација Србије се враћа у Београд, где ће тренирати до поласка у Истанбул, који је заказан за 30. август. Прву утакмицу на Европском шампионату Србија игра у петак, 1. септембра у 16.00 сати по нашем времену против Летоније, следе дуели са Русијом (2. септембар у 16.00), Турском (4. септембар у 20.00), Великом Британијом (5. септембар у 16.00), а такмичење у групи Д завршава против Белгије (7. септембар у 16.15). По четири првопласиране репрезентације из сваке групе пласираће се у осмину финала.