Репрезентација Србије забележила је и трећу победу у низу у склопу припрема за Квалификациони олимпијски турнир, који 4. јула почиње у Београду. После две победе над Француском, наши најбољи кошаркаши савладали су у пуној „Комбанк арени“ репрезентацију Грчке резултатом 91:76 .

Грци су имали преност у првој четвртини, али су изабраници Александра Ђорђевића већ у другој деоници заиграли чвршће у одбрани, дошли до контранапада и лаких поена, а у послења два минута пред велики одмор  стигли и до највеће предности у првом полувремену (53:46).

Друго полувреме протекло је у потпуној доминацији репрезентације Србије. Разлика је расла из минута у минут, да би у 33. минуту достигла и 20 поена предности  (85:65). Селектор Ђорђевић испробавао је разне тактичке варијанте пред старт квалификационог турнира, али је успео и да распореди минутажу на 13 играча (у игру једино није улазио Недовић). Наши кошаркаши су у неколико наврата атрактивним акцијама публику дигли на ноге.

Поентерски су предњачили Никола Јокић (20 п, 5 ск), Милош Теодосић (16 п, 6-4 за три) и Мирослав Радуљица (14 п, 3 ск), али су и сви остали репрезентативци дали значајан допринос убедљивој победи.

Наш тим стартује на Квалификационом олимпијском турниру утакмицом против Порторика 4. јула.

 

СРБИЈА – ГРЧКА 91:76 (27:29, 26:17, 22:17, 16:13)

СРБИЈА: Теодосић 16, Симоновић, Дангубић 2, Богдановић 7, Марковић 7, Калинић 1, Недовић, Бирчевић 4 (7ск), Радуљица 14, Јокић 20 (5ск), Штимац 7, Загорац, Гудурић 3, Јовић 10.

ГРЧКА: Бурусис 9 (6 ск, 8 ас), Калатес 7 (6 ск, 6 ас), Перпероглу 12, Кавадас 9, Манцарис 3, Аграванис 7, Папапетру 10, Дорси, Харалампопулос 3, Богрис, Ј. Адетокомбо 14, Т. Адетокомбо 2.

 

Александар Ђорђевић

– Солидна и добра утакмица, одбрамбено изузетно јака. Озбиљно смо одговорили на скок, без обзира на атлетске способности грчких играча. Мислим да идемо заједно кроз овај процесс и тако ћемо играти до краја. Озбиљност којом прилазимо утакмицама и тренинзима морамо да повећамо још више. Апелујем на све да концентрисано и одморно уђемо у предстојећи турнир… Екипа Грчке је у солидној форми. Две утакмица су одиграли са Турском и остварили две победе. Успорили смо их максимално. Успели смо да дамо минуте неким играчима који нису играли, не могу да не будем задовољан како су одрадили своје роле. Имамо велику срчаност и циљ је да то преточимо у прву победу против Порторика.

Стефан Јовић

– Још једна утакмица у низу и још једна битна победа за све нас. Знамо да су припреме биле атипичне, али смо урадили добре ствари кроз ова три меча. Мислим да ћемо у ових пар дана до турнира успети да исправимо све грешке које смо имали у претходна три пријатељска меча…