Женска кошаркашка репрезентација Србије победом је завршила турниру у Рену.

У дуелу са домаћом селекцијом Француске изабранице Марине Маљковић имале су вођство 31 минут и на крају су оствариле тријумф од 90:83 (29:20, 18:26, 20:19, 23:18). Меч је одигран у Глаз арени у Рену пред више од 4.000 гледалаца. У претходна два дана Србија је изгубила од Русије и победила је Турску.

Најефикаснија у тиму Србије била је капитенка Јелена Брукс са 20 поена, а двоцифрене су биле још и Ана Дабовић са 16, Николина Милић са 15 и Александра Црвендакић са 13 поена.

Наш тим је изванредно започео меч и од старта стигао у солидно вођство. У првој четвртини Српкиње су тројке шутирале одличних 6/8, а оствариле су и чак 36 индексих поена. Највећу предност наш тим је имао од 12 поена разлике почетком друге четвртине када је било 32:20. Францускиње су до прве предности стигле тек у 16 минуту (37:36), али то вођство било је кратког даха, пошто су наше кошаркашице поново преузеле контролу утакмице и држале је до средине последње деонице. Ни нова предност Францускиња није дуго трајала, па је и сама завршница припала Српкињама у којој су потврдиле тријумф.

Предност у скоку имале су Францускиње за пет ухваћених лопти више (32-27). Шут за три поена наших кошаркашица на крају је био 48 посто (11/23), док концентрација у појединим тренуцима није била на висини пошто је промашено девет слободних бацања. У униформи на вечерашњој утакмици против Француске није била Соња Петровић, а у игру није улазила Kристина Топузовић.

-Баш сам задовољна како смо играле. Бориле смо се. Испоштовале смо већину ствари које нам је Марина рекла и то се одразило на резултат. Са много самопоуздања идемо у  Вршац и задовољне смо како се припремамо за Европскопрвенство – рекла је Ана Дабовић.

-Држале смо добар ритам од почетка утакмице. Kонтролисале смо скок и испоштовале смо све што је селекторка тражила од нас, што нам је и донело резултат – истакла је Николина Милић.

Србија се у понедељак враћа из Француске. У наредних пар дана репрезентација ће тренирати у Београду, а припреме за шампионат Европе завршиће у Вршцу. Првенство у Зрењанину почиње 27. јуна када ће наш тим играти против Белорусије, док ће противници у групи 28. и 30. јуна бити још и Русија и Белгија.

СРБИЈА: Миљковић 4, Чађо 9, Јовановић 4, Брукс 20, Бутулија 5, Црвендакић 13, Милић 15, Станковић 2, Топузовић, Станаћев, Дабовић 16, Шкорић, Дугалић 2.