Мушка сениорска 3х3 репрезентација Србије победник је овогодишњег ФИБА 3х3 Европског првенства одржаног у мађарском Дебрецину. На овај начин Србија је одбранила титулу првака Европе освојену прошле године у Букурешту.

После изванредних партија у групи, репрезентација Србије која је наступала у саставу: Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић и Дејан Мијатовић, са победама је наставила и у елиминационом делу такмичења.

Прво је у четвртфиналу пред Србијом поклекла репрезентација Украјине – поражена је резултатом 21:12. Утакмица је од самог старта била таква да победа Србије није долазила у питање ни једног тренутка. Најефикаснији у нашој репрезентацији био је Булут са 7 поена, Мијатовић је постигао 6, док су Мајсторовић и Савић постигли по 4 поена.

Полуфинални меч је можда био и најтежи за нашу репрезентацију на целом првенству. У веома изједначеној борби против репрезентације Литваније, где су нијансе одлучивале победника, Србија је славила резултатом 20:19, а јунак победе је био Мајсторовић који је на само неколико секунди пре краја меча при резултату 18-18 погодио оба слободна бацања, што је било довољно за коначну победу. Уједно то су били и једини поени Мајсторовића на мечу, док је Мијатовић постигао 8, Савић 6, а Булут 4 поена.

У финалној утакмици Србија је за ривала имала репрезентацију Француске, која никада до сада није успела да савлада нашу селекцију на званичним 3х3 такмичењима. Тако је било и овога пута, Србија је славила резултатом 21:18. Почетак и прва половина утакмице протекла је у доминацији репрезентације Србије, али је Француска у другом делу успела да „ухвати прикључак“ и врати се потпуно у меч. Итак су искусни репрезентативци Србије у финишу показали квалитет и славили освајање нове европске титуле првака.

Треба нагласити да је Дејан Мајсторовић проглашен најкориснијим играчем турнира (МВП), а поред тога је и члан најбоље „тројке“ турнира уз Литванца Маријуса Узуписа и Француза Лукаса Дусолијеа.

Репрезентацију је пратио стручни штаб у саставу: Горан Војкић – селектор мушких 3х3 репрезентација Србије, Данило Лукић – тренер мушких 3х3 репрезентација Србије, Михајло Михајловић – физиотерапеут екипе, а подршку је чинио и Игор Ракочевић потредседник КСС за мушку кошарку који је био са екипом у елиминиционој фази.