Репрезентација Србије поражена је од Аргентине у другом мечу турнира „Супер 4“ у Кордоби резултатом 79:74 (30:14, 10:24, 18:20, 21:16).

Аргентинци су утакмицу почели одлично, серијом тројки дошли до предности 16:3, имали су у првој четвртини и 16 поена предности, али наш тим већ до полувремена је успео да се врати у меч, па су на полувремену домаћини имали само два поена предности.

Почетак треће четвртине био је најбољи део утакмице за тим Александра Ђорђевића. Србија је половином треће деонице дошла до своје највеће предности (54:46).

Ипак, Аргентинци су спречили Србију да се одлепи, па се у последњу четвртину ушло са изједначеним резултатом. Резултатска равнотежа трајала је три-четири минута, када је Карлос Делфино са пет везаних поена повео своју екипу ка победи – 66:62.

Одговор је стигао преко сјајног закуцавања Радуљице, на асистенцију Теодосића (68:66), да би затим наш капитен због повреде прста шаке морао да напусти игру. Аргентинци су затим у серији погодили три тројке и практично решили питање победника.

У нашем тиму најефикаснији је био Мирослав Радуљица са 13, док су Милош Теодосић и Владимир Штимац убацили по 12 поена. Карлос Делфино је био најефикансији на мечу са 21 поеном, а Андрес Ноћиони је постигао 19.

Србија ће трећи меч на турниру “Супер 4” играти у понедељак против Хрватске од 23 сата по нашем времену.