У недељу 3. септембра, репрезентација Србије ће од 14 часова играти у Манили против Доминиканске Републике. Улог у сутрашњем мечу је пласман у четвртфинале Светског првенства. Након три стартне победе, „Орлови“ су у четвртом колу изгубили од Италије. Пред последње коло групне фазе, сва четири тима у Групи И имају идентичан учинак са по три победе и једног пораза, па ће одлука о четвртфиналистима пасти у директним окршајима између Порторика и Италије, односно Доминиканске Републике и Србије.

Уочи сутрашње утакмице, репрезентација Србије је обавила вечерњи тренинг након којег се представницима медија обрадио селектор, Светислав Пешић:

–  Ником није драго када се изгуби, боље је када се добије… Ми смо овде дошли не да побеђујемо само Италију, већ све што можемо. Овде се мало створила та атмосфера ‘Италија, Италија’. То је мало утицало и на ментални прилаз екипе. Нисмо победили, али нисмо се ни обрукали. Окрећемо се већ следећој утакмици, нема много туге и плакања. Држали смо састанак, причали шта нам је циљ, шта треба да поправимо и шта морамо да урадимо против екипе која није Италије, али је показала да морамо да поштујемо нападачки квалитет. Није све само Таунс, већ и Фелиз, један од најбољих плејмејкера АЦБ лиге. То су све већином играчи који играју у Европи. Победили су Италију, али су јуче изгубили јер су у меч ушли са размишљањем „лако ћемо“.  А, видели сте колико је тешко када се противник разигра. Ми носимо име кошаркашке силе и против нас су сви увек посебно нашпановани, спремни, мотивисани… За нас је увек посебно тешко против сваког ривала.

Млади Никола Јовић је пред сутрашњи дуел изјавио:

–  Охладиле су се главе. Изгубили смо утакмицу за нама, али смо знали да морамо да добијемо следећу свакако. Сада идемо на победу. Одрадили смо скаутинг, знамо како ћемо да бранимо екипу Доминикане и шта желимо. Надамо се да ће да буде добро. Сви су позитивни, очекујемо победу у недељу, па да видимо шта ћемо даље.