Мушка сениорска репрезентација Србије у недељу у 16 сати у дворани „Александар Николић“ у Београду, игра одлучујућу утакмицу за одлазак на Светски куп који си се ове године одржава у Кини. За сигуран пласман на СП, наш тим ће морати да савлада селекцију Израела, која такође, у случају победе, има шансе за пласман на Шампионат света.

После пораза од Естоније у Талину, наша репрезентација се нашла у истој ситуацији као пре шест година у борби за одлазак на Европско првенство у Словенији. Тада је Србија после пораза у гостима од Естоније, дочекала Израел у Београду и победом обезбедила пласман на Евробаскет 2013.

У односу на тим који је наступио у Естонији, селектор Ђорђевић ће за меч са Израелом моћи да рачуна и на Николу Милутинова и Владимира Лучића, који су се, после евролигашких утакмица, придружили националном тиму. У Београду је и Василије Мицић, али је његов наступ неизвестан због повреде.

  • Свесни смо у каквој смо ситуацији и знамо шта нам је чинити. Са Израелом нас чека најбитнија утакмица, као и пре неколико година када је одлучивао меч последњег кола против њих у Београду за пласман на ЕП. Сигурно нас чека тврд меч. Они се дижу као репрезентација, имају изузетно квалитетне играче. Треба да се смиримо, анализирамо њихову игру најбоље што можемо, али пре свега морамо да се фокусирамо на нашу игру и принципе на којима од почетка инсистирамо – рекао је претд утакмицу са Израелом селектор Србије, Александар Ђорђевић.

Улазнице за утакмицу Србија – Израел (у продаји је остало улазница за трибину), која се игра у недељу у 16 сати, могу се купити данас по цени од 500 динара на продајним местима Ticketsa (Eventimа) широм Србије, као и сутра од 10 сати на благајни дворане „Александар Николић“.