У понедељак, 27. фебриара, мушка “А” репрезентација Србије ће од 20 часова дочекати национални тим Велике Британије у хали Александар Николић.

У одлучујући меч за одлазак на Светско првенство, репрезентација Србије ће ући са измењеним саставом у односу на утакмицу у Атини. Kао што је раније и најављено, Никола Милутинов, Дејан Давидовац и Немања Дангубић су се вратили клупским обавезама, док је неизвесно стање Стефана Јовића који се опоравља од ударца задобијеног у дуелу са Грчком.

Након обавеза у Евролиги, националном тиму су се прикључили Марко Гудурић, Лука Митровић, Филип Петрушев, Алекса Аврамовић, Урош Трифуновић и Огњен Добрић који ће бити у конкуренцији за меч у понедељак.

Уочи одлучујуће дуела, селектор Србије Светислав Пешић је изјавио:

–        Дошао је крај квалификација које трају веома дуго и по први пут су у овом формату. Сада све стаје у једну утакмицу у којој тражимо победу и потврду труда који је уложило више од 40 играча за годину и по дана. Прву меч лопту у Атини нажалост нисмо искористили, сада је у понедељак пред нама нова шанса  коју смо заслужили. Важно је да ових шест играча што су се прикључили након обавеза у Евролиги што је боље укључимо у систем игре. Добра ствар је што су они већ играли у овим квалификацијама и познају принципе које припремамо. Велика Британија ће бити растерећена и спремна да искористи сваку шансу која им се укаже. Због тога, због улога који је на столу, максимална концентрација и максималан приступ током свих 40 минута морају бити присутни. Надамо се да ће и публика препознати да нам је подршка потребна и да ће доћи да поздрави не само 12 играча који ће бити у саставу, већ све играче који су дали свој допринос  репрезентацији Србије у овим квалификацијама.