Још само један тренинг у „Мерцедес Бенц Арени“ у Берлину и нешто више од 24 часа дели репрезентативце Србије од премијерног меча на Евробаксету 2015. Ривал, најтежи могићи, селекција Шпанија. Ипак, селектор Александар Ђорђевић уверава да је наш најбољи тим спреман за сва искушења која са собом носи Европско првенство:

Улазимо у нормални ритам. Пар тренинга, један информативни састанак о наредном ривалу, увече поново тренинг, па још мало више детаља… Нисмо се још до краја бавили самом утакмицом, јер смо, једноставно, јуче стигли, а на играчима је да сами уђу у потпуну концентрацију за овакво такмичење. Задатак нас из стручног штаба је да опустимо тензије. Без обзира на резултат, ми који се такмичимо уживамо у оваквим првенствима. Специјално је када човек може да представља своју земљу и кад се игра против шампионских екипа. Из тог специјалног осећања произлази и велика жеља и мотивација која ће нам, надам се, помоћи.

Селектор Србије истиче снагу и квалитет Шпанаца, подсећа колика је важност прве утакмице, али напомиње да је то само прва битка од многих које нам следе.

Шпанци су рањени лав. Њихов понос је велики, а квалитети свима познати. Основа из Реала је и даље ту и даље уз Пау Гасола носи репрезентацију. Довели су Миротића, нема Ибаке па су можда изгубили атлетски, али су добили нападачки нестварно много. Сви играчи придодати су донели пуно квалитета и Агилар и Рибас и Вивес, Ерман Гомез. Они то раде плански и код њих постоји одређени начин како да пар година уназад прикључују играче који би требало да буду они који ће улазити у ротацију. Много причамо само о Шпанцима. Наравно да је јако важан добар старт, али срешћемо се ми овде и после тога и причати и анализирати резултат утакмице, али мислим да једно такмичење пред нама много захтевно и да само почиње са Шпанцима, а да се шампшионат апсолутно ту не завршава – закључио је Александар Ђорђевић селектор репрезентације Србије.

Утакмица између Србије и Шпаније у оквиру првог кола групе “Б” игра се у суботу од 18:00 часова.