Репрезентација Србије ће у среду, 30. августа одиграти утакмицу трећег, последњег кола у оквиру Групе Б на Светском првенству у Манили. Након победа против Порторика и Kине, „Орлови“ ће сутра од 10 часова играти против репрезентације Јужног Судана.

Дан уочи меча, српски национални тим је имао тренинг на којем су уигравани последњи детаљи пред утакмицу.

Селектор Светислав Пешић је након тренинга разговарао са представницима медија:

–  Имамо тешку утакмицу, свака је тешка на Мундобаскету. То се може видети по досадашњим резултатима, већ су почела изненађења. Знамо да смо фаворити, не кријемо се од тога. Озбиљна су екипа, једна од ретких која игра са много атлетике и трчања, агресивна у одбрани и на скоку. Расположени су после јучерашње победе. Видели сте како су добили Kину, да није могла да се састави у последњој четвртини иако је свим силама желела да победи. За Kину је то била врло важна утакмица.  Не постоји ниједан противник којег ми не респектујемо, али морамо да знамо да смо ми овде дошли да идемо од утакмице до утакмице и дижемо нашу игру. Ми смо одиграли тек две, а тек треба да одиграмо. Видећемо и против кога. Свака је као плеј-оф. Имали смо само један тренинг, немамо много времена да спремимо овај меч. Аврамовић и Петрушев су добро. Петрушев је повреду већ санирао. То су типичне спортске повреде. Верујем да ће сутра обојица да играју. Видећемо процену медицинског тима.

Након прве фазе Светског првенства, Србија ће у другој фази играти против две првопласиране екипе из Групе А. Извесно је да ће један ривал бити Доминиканска Република, док ће име другог противника бити познато вечерас.