Сениорска репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светског првенства у 3х3 кошарци које се одржава у Кини (Гуанџу).

Репрезентација у саставу: Душан Домовић-Булут, Марко Савић, Дејан Мајсторовић и Марко Ждеро, остварила је данас још две победе у групи А и као првопласирана екипа из групе пласирала се у четврфинале, где ће јој противник бити Холандија.

Сениори Србије су данас у првој утакмици били бољи од Италије и славили резултатом 16:13. Италија се показала као изузетно незгодан ривал и већим делом утакмице је водила (до резултата 13:10), да би у самој завршници репрезентативци Србије направили преокрет и славили. У другом мечу дана ривал је био Нови Зеланд, који је побеђен резултатом 20:17. Конци игре током целог меча били су у рукама наших репрезентативаца, а сама утакмица је обиловала изузетно атрактивним потезима, тако да је била изузетно занимљива за гледаоце.

Као што смо поменули, ривал Србије у четвртфиналу је репрезентација Холандије, која је заузела друго место у групи Д. Меч се игра у суботу 15. октобра у 07.50 (по нашем времену). Поред овог четвртфиналног пара познат је и други четврфинални пар САД – Катар.

У суботу се осим четвртфиналних играју и сви полуфинални и финални мечеви у обе конкуренције на Светском првенству.

Директни преноси свих утакмица Светског првенства могу се пратити на адреси

http://www.youtube.com/fiba3x3

као и на званичном сајту првенства

http://www.fiba.com/world/3×3/2016