Наше најбоље кошаркашице у недељу од 16.00 часова у Драчу играју меч другог кола квалификација за Европско првенство 2021. против репрезентације Албаније.

Наша репрезентација је због кашњења лета уместо у 13.15 полетела за Тирану тек у 17.20, а у албанску престоницу слетела око 19.00 часова. Због тога је вечерњи тренинг отказан, а наш тим ће на паркет дворане у Драчу изаћи сутра преподне, како би се девојке упознале са тереном на коме ће од 16.00 сати играти против Албанки.

После важне победе у дуелу са Турском у Београду, селекторка Марина Маљковић истиче да на гостовању у Албанији неће бити лако.

– Албанија сања да оствари једну велику победу на домаћем терену. Сасвим сигурно је да желе да то управо буде против нас, јер би то онда имало много већу драж. Ми на пут идемо без три кошаркашице које су морале да иду на опоравак пред наставак напорне сезоне. То су Црвендакић, Брукс и Дабовић. На овој утакмици желим да пружим шансу млађим кошаркашицама, како би се доказале. У свлачионици после утакмице са Турском сам рекла да на утакмици против Албаније морамо да исправимо све грешке које смо имале против Турске – каже Маљковићева.

Наша репрезентативка Маја Шкорић са оптимизмом чека меч у Драчу.

– Очекујем победу! Не потцењујемо противника и у сваку утакмицу улазимо максимално озбиљно. Ово је меч који треба да исправи грешке које смо имали против Турске, па да са победом и добрим осећајем завршимо ово прво окупљање које смо имале после ЕП и да нас тај добар осећај дочека у фебруару када се поново окупимо.

Центар Србије Тина Kрајишник истиче да је екипа спремна за други меч првог „прозора“ квалификација за ЕП.

– Очекујем много бољу утакмицу, да одиграмо квалитетније у одбрани, оно што је препознатљиво за нас. Борићемо се. Мислим да је ово добра провера пред оно што следи , што је веома битно, а то су квалификације за Олимпијске игре.