Сeниорска мушка репрезентација Србије наставља припреме за Светски шампионат у Кини, а у другој припремној утакмици, ривал нашем најбољем тиму, биће селекција Финске. Меч се игра у среду, 7. августа у 21 сат у “Кристалној дворани” у Зрењанину, а све улазнице за овај дуел су распродате (ТВ пренос на каналима Арена спорт и РТС).

-Када год имамо прилику, са великим задовољством, припремне утакмице играмо ван Београда. Овај пут ред је дошао на Зрењанин и чињеница да су све улазнице распродате и да влада велико интересовање за нашу утакмицу са Финском, чини нас посебно радосним. Драго ми је што ће репрезентација после дужег времена играти у Зрењанину и верујем да ћемо се на прави начин одужити љубитељима кошарке који дођу да нас подрже – каже селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић.
На располагању селектору за утакмицу са Финском биће сви играчи, осим Николе Јокића, који се припремама прикључује у четвртак 8. августа.
После меча у Зрењанину, екипа се враћа за Београд где ће у суботу од 21 сат против Литваније у „Штарк арени” имати опроштај од српске публике. Против истог тима, изабраници Александра Ђорђевића играће 12. августа у Каунасу. Након тога Србија ће од 16. до 18. августа играти на Акрополис купу, а ривали ће им бити Грчка, Италија и Турска.
Експедиција Србије 20. августа путује у Кину где ће последње три провере имати у Шењангу – 23. августа против Италије, два дана касније против Новог Зеланда и 27. августа против Француске.
Прву утакмицу на Светском купу Србија игра у Фошану где се 31. августа од 9.30 по нашем времену састаје са Анголом.