Kошаркашице Србије оствариле су победу на турниру у Рену, пошто су успеле да савладају репрезентацију  Турске резултатом 80:70 (19:19, 30:12, 15:14, 16:25).

Изабранице Марине Маљковић у потпуности су контролисале игру и биле бољи ривал изузев у прва два и последњих пет минута сусрета. У само 24 сата отклоњене су грешке које су биле евидентиране у дуелу са Рускињама, па су српске кошаркашице приказале веома квалитетну игру у свим сегментима.

У прва два минута турски тим је стигао до двоцифреног вођства, међутим врло брзо су наше играчице консолидовале игру и до краја прве деонице стигле до изједначења. Друга и трећа четвртина у потпуности су припале Србији да би почетком последњег периода стигла и до највеће предности од чак 21 поена разлике.

Наш тим није имао проценат шута за три поена (23%) и слободна бацања (61%) за похвалу, али је зато имао осам скокова и 12 асистенција више од ривала.

Најефикаснија у тиму Србије била је Александра Црвендакић са 15 поена, а двоцифрене су биле још и Дајана Бутулија са 13, Драгана Станковић са 12 и Николина Милић са 11 поена. Kод Турске Ајсе Џора је убацила 18, а Пелин Биглич поен мање, док је капитенка Ишил Албен дуел завршила са 12 кошева.

На овој утакмици у униформи нису биле Ана Дабовић и Kристина Топузовић, док Анђела Дугалић није улазила у игру.

-Данас смо много боље испуниле задатке које нам је Марина задала и то се одмах видело на терену. Енергија је била на високом нивоу. У последњој четвртини смо посустале и нисмо свих 40 минута одиграле како треба, али било је доста позитивних ствари. Велики плусеви за наше младе играчице, које су данас показале да на њих може озбиљно да се рачуна на Европском првенству – рекла је Соња Петровић.

-Биле смо боље припремљене за утакмицу, него што је то био случај јуче. Многе ствари које против Русије нису пролазиле, данас су функционисале, па је и резултат свега тога био очигледан. Идемо даље са жељом да што спремније дочекамо Европско првенство – истакла је Дајана Бутулија.

Последњу утакмицу у Рену репрезентација Србије одиграће у недељу од 18 часова и 30 минута против репрезентације домаћина – Француске. Наш тим такмичење на Европском првенству почиње 27. јуна у Зрењанину, када ће за противника имати репрезентацију Белорусије. Дан касније противник је Русија, а 30. јуна на програму је дуел против Белгије.

СРБИЈА: Миљковић 4, Петровић 8, Чађо 4, Јовановић 3, Брукс 4, Бутулија 13, Црвендакић 15, Милић 11, Станковић 12, Станаћев, Шкорић 6, Дугалић.

ТУРСKА: Јалчин, Билгич 17, Џора 18, Чакир, Kоксал 5, Џалар, Албен 12, Ерат, Џанитез 9, Шењурек, Гунер, Топуз, Стоукс 9.