КОШАРКАШИЦЕ ДЕО СПЕКТАКЛА У ЛИОНУ

equipe_de_serbieЖенска кошаркашка репрезентација Србије путује данас у Лион где ће у наредна три дана учествовати на веома јаком припремном турниру уз домаћина Француску, Словачку и противника у групи на Европском шампионату у Мађарској Велику Британију.

На пут креће 14 кошаркашица, међу њима и Јелена Миловановић, која ће директно из Лиона отпутовати у Сједињене Државе на BНБА камп и вратиће се неколико дана пред почетак шампионата. У Београду, до наставка припрема 18. маја у Вршцу, остају Јована Вукоје, Јелена Максимовић, Јефимија Каракашевић и Александра Станаћев и њих ће тренирати Богдан Буљ.

Указана ми је велика част да заједно са мојим клубом Лионом учествујем у организацији овог великог кошаркашког спектакла. На тај начин, показали су колико воле и цене Србију и нашу кошарку. Биће то једно велико искуство, али и права провера да видимо где се у овом тренутку налазимо – _каже селекторка српске репрезентације Марина Маљковић.

Наш тим ће у четвртак од 18:00 играти против Словачке. Као главни догађај турнира, најављена је утакмица Француска – Србија која се у петак од 21 сат игра у чувеној дворани Тонија Паркера „Астробалу“ и биће директно преношена на Каналу плус. У суботу, Маринина чета за ривала има Велику Британију од 16:30.

Европско првенство у Мађарској и Румунији играће се од 11. до 28. јуна, а Србија ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.

Иначе по повратку из Француске, практично директно из авиона, женска кошаркашка репрезентација учествоваће у недељу испред Комбанк Арене на „Спортском базару“, хуманитарној акцији Јована Симића за помоћ школи за децу са посебним потребама „Радивој Поповић“, где ће заједно са осталим великанима српског спорта продавати своју опрему и сувенире.