Европске шампионке кошаркашке репрезентативке Србије окупиће се први пут од фебруара месеца и квалификација за Евробаскет 2017 у првој фази припрема за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Изабранице Марине Маљковић у четвртак рано ујутро путују у Француску, где ће одиграти две пријатељске утакмице, против домаћина у репризи прошлогодишњег финала Европског шампионата и најбољег тима Азије – Јапана, који је попут Србије већ као континентални шампион оверио карту за Рио.

– Врло је тешко пронаћи адекватног ривала, с обзиром на то да ће се тек у јуну играти последњи квалификациони турнир за Олимпијске игре, па смо оберучке прихватили позив да учествујемо на овом догађају. Овог лета чека нас неколико акција, у којима ћемо се припремати за Олимпијске игре. Наш циљ је да из сваке утакмице извучемо нешто позитивно, што може да нам помогне у Рију – истакла је српска селекторка.

Марина Маљковић не може да рачуна на Соњу Петровић и Ану Дабовић, које су недавно започеле сезону у женском НБА, а за ову прилику продужени одмор су добиле поједине играчице којима су се тек завршиле напорне сезоне.

Турнир у Француској ће се играти у дворани Жан Буин у Анжеу. У четвртак је на програму утакмица Француска – Јапан. Србија ће се у петак састати са Јапаном, а реприза прошлогодишњег финала из Будимпеште на програму је у суботу, 28. маја.