Две провере против Аустралије
Женска кошаркашка репрезентација Србије вратила се у недељу из Француске у Србију где је наставила припреме за предстојеће Европско првенство. Кошаркашице се од понедељка налазе у Вршцу где их очекују два пријатељска дуела са репрезентацијом Аустралије.

Србија први меч са Аустралијом игра у суботу од 20 часова, а други дуел на програму је у понедељак у 21 час и биће директно преношен на телевизији Аренаспорт 1.

Селектор Марина Маљковић рекла је да ће мечеви против Аустралије бити у функцији исправљања грешака уочених на турниру у Француској.

-Две утакмице против Аустралије искористићемо да проверимо тренутни ниво уиграности, као и да видимо која од играчица има капацитет да настави припреме за Европски шампионат. Наш циљ је да константно напредујемо, па ће ово бити права слика рада на одређеним корекцијама грешака у односу на турнир у Француској – рекла је Маљковићева.

Аустралија је тренутно друга селекција света по рејтингу, али Маљковићева каже да гошће стижу у другачијем саставу у односу на онај који је освојио бронзану медаљу у Турској.

-О Аустралији се нисмо превише информисали. Знамо да долазе у доста измењеном саставу у односу на Светски шампионат, јер лига код њих још увек траје. Наш главни фокус је искључиво наша игра и два дуела ћемо максимално искористити како би одредили у ком смеру ће се развијати наш даљи ток припрема – закључила је Маљковићева.

Еуробаскет ће бити одржан у Мађарској и Румунију од 11. до 28. јуна. Србија ће да се такмичи у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.