Изабранице Марине Маљковић поново славиле у пријатељској утакмици у Визури са 82:67
Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је Грчку и у другој пријатељској утакмици одиграној у новобеоградској дворани „Визура“ са 82:67. Изабранице Марине Маљковић су тако дошле до деветог тријумфа на припремама за Европско првенство у Мађарској и Румунији, уз које имају само два пораза.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Данијел Пејџ са 11 поена и пет скокова. Двоцифрен учинак оствариле су још и Соња Петровић, Милица Дабовић и Кристина Топузовић које су уписале по 10 кошева. Сања Мандић је имала шест асистенција, а капитенка Дабовић је уписала четири украдене лопте. У тиму Грчке истакла се Артемис Спану која је постигла 17 поена.

 

-Приступ је био бољи. Резултат није био у првом плану, али оно што смета је што смо у свакој осим друге четвртине примиле више од 15 поена. Осим те друге деонице, остале нису биле на задовољавајућем нивоу. Остаје нам још само пар детаља да се исправе у наредних неколико дана, како би спремне дочекале шампионат – рекла је селекторка Маљковић.

 

До краја припрема, наша репрезентација ће одиграти још пријатељску утакмицу затвореног типа против Црне Горе у петак у дворани „Визура“.

Европско првенство у Мађарској и Румунији биће одиграно од 11. до 28. јуна, а наша репрезентација ће се такмичити у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.

Србија – Грчка 82:67 (25:17, 25:14, 15:17, 17:19)

Србија: Радочај 4, Петровић 10, Чађо 7, Крњић 4, Јовановић 9, Бутулија 2, Ајдуковић 7, Црвендакић 2, М. Дабовић 10, Пејџ 11, Мандић 6, Топузовић 10.

Грчка: Гоци 7, Христинаки, Димитраку 10, Хаџиниколау 6, Халивера, Калциду 8, Папамиаил 2, Лимура 8, Сотириу 1, Косма 5, Спану 17, Николопулу 3, Фасула.