Кошаркашице Србије, предвођене селекторком Марином Маљковић, учествовале су на „Спортском базару“, хуманитарној акцији организованој за помоћ школи за децу са посебним потребама „Радивој Поповић“.

Српске кошаркашице су се вратиле са турнира у Француској и практично одмах са аеродрома су отишле до Комбанк Арене где су продавале дресове, мајице и лопте за помоћ деци, уз неизбежно фотографисање са навијачима.

Селектор Марина Маљковић рекла је да је учешће у оваквој акцији истовремено и част и обавеза.

Када су у питању овакве акције, сматрам да је било чије ушешће на њима подједнако и част и обавеза. Када су у питању деца, неопходно је да се сви  покренемо, а поготово ми јавне личности, чија се реч чује мало више. Срећне смо што смо се на време вратиле из Француске, како бисмо могле и директно да помогнемо. Надамо се да ће после ове акције школа „Радивој Поповић“ бити знатно боље опремљена како би деца имала што боље услове за свој даљи развој, а ми као кошаркашка репрезентација Србије ћемо увек бити спремни да се одазовемо у сличним ситуацијама – рекла је Маљковићева.

 

После повратка из Француске, кошаркашице Србије настављају припреме за Еуробаскет који ће бити одржан у Мађарској и Румунији од 11. до 28. јуна и где ће наша селекција да се такмичи у групи Ц са Хрватском, Летонијом, Русијом и Великом Британијом.