Репрезентација Србије у баскету „3 на 3“ пласирала се у 1/2 финале Европских игара у Бакуу. Српски баскеташи Душан Домовић Булут, Марко Ждеро, Марко Савић и Дејан Мајсторовић имали су и данас у престоници Азербејџана максималан учинак што им је омогућава да се у петак боре за једну од медаља.

Српски репрезентантивци су се најпре у осмини финала састали са селекцијом Турске коју су савладали са 21:13. Турски тим је пружао отпор само у прва три минута до када је резултат био изједначен (3:3). Брзо су наши играчи наметнули жељени ритам и стигли до новог сигурног тријумфа.

У четвртфиналу, капитена Душана Домовића Булута и његове саиграче чекала је селекција Литваније. Литванци су пружили неочекивано јак отпор, на мање од два минута пре краја дуела имали минималан заостатак (10:9), али је онда уследила фуриозна серија Србије од 7:2, за нови тријумф – 17:11 вредан пласмана у полуфинале Игара у Бакуу.

Противник репрезентације Србије у борби за пласман у финале у петак од 15:00 часова биће селекција Шпаније. У другом полуфиналу састају се Словенија и Русија.