И ове такмичарске сезоне пратимо кандидате за национални тим у кошаркашким лигама широм целе планете…

НБА ЛИГА

Никола Јокић (Денвер Нагитс)

ЛА Клиперс – Денвер 111:102 (22 п, 15 ск, 10 ас, 1 укр.л, 4 изг.л за 37 мин).

Денвер – Хјустон 106:114 (23 п, 16 ск, 5 ас, 3 изг.л, 2 бл за 34 мин).

Богдан Богдановић (Атланта)

Атланта – Бруклин 113:114 (20 п, 9-4 за три поена, 4 ск, 1 ас за 27 мин).

Филаделфија – Атланта 125:114 (20 п, 9 ск, 2 ас, 1 укр.л, 2 изг.л за 39 мин).

Никола Јовић (Мајами)

Торонто – Мајами 103:112 (2 ск, 1 изг.л за 3 мин).

ШПАНИЈА

Сарагоса – Барселона 101:99

Никола Калинић (Барселона) – 4 п, 5 ск, 5 ас, 2 изг.л за 20 мин.

Басконија – Тенерифе 104:100

Вања Маринковић (Басконија) – 25 п (8-5 за три поена), 4 ск за 27 мин.

Душан Ристић (Тенерифе) – 4 п, 4 ск, 1 бл за 10 мин.

Мурсија – Валенсија 77:85

Стефан Јовић (Валенсија) – 2 п, 4 ск, 1 ас, 1 укр.л, 2 изг.л за 28 мин.

ТУРСКА

Анадолу Ефес – Фенербахче 81:80

Марко Гудурић (Фенербахче) – 6 п, 5 ск, 2 ас, 2 укр.л, 1 изг.л за 25 мин.

ВТБ ЛИГА

Зенит – Самара 96:60

Никола Ребић (Самара) – 1 п, 2 ск, 3 ас, 1 укр.л, 3 изг.л, 1 бл за 27 мин.

МБА Москва – Автодор 77:80

Душан Беслаћ (Автодор) – 11 п, 7 ск, 2 ас, 1 изг.л за 35 мин.

Руна баскет – Уралмаш 86:82

Алекса Раданов (Руна баскет) – 21 п, 3 ск, 3 ас, 2 укр.л, 2 изг.л за 30 мин.

ГРЧКА

Кардицас – Олимпијакос 54:83

Никола Милутинов (Олимпијакос) – 21 п, 21 ск, 2 укр.л, 2 бл за 26 мин.

Арис – Перистери 81:73

Немања Дангубић (Перистери) – 11 п, 3 ск, 2 укр.л, 1 изг.л за 22 мин.

АЕК – Маруси 91:89

Стефан Пено (Маруси) – 1 ск, 5 ас, 3 изг.л за 17 мин.

ПОЉСКА

Легија – Сласк 82:98

Душан Милетић (Сласк) – 3 п, 4 ск, 1 изг.л, 2 бл за 15 мин.

АБА ЛИГА

Мега МИС Црвена звезда Меридианбет 88:98

Никола Ђуришић (Мега МИС) – 12 п, 5 ск, 5 ас, 3 изг.л за 31 мин.

Никола Топић (Мега МИС) – 21 п (5-3 за три поена), 5 ск, 5 ас, 2 изг.л за 38 мин.

Милош Теодосић (Црвена звезда Меридианбет) – 21 п (6-4 за три поена), 5 ск, 5 ас, 1 укр.л, 5 изг.л за 29 мин.

Дејан Давидовац  (Црвена звезда Меридианбет) – 7 п, 5 ск, 1 ас, 1 укр.л, 1 изг.л за 21 мин.

Бранко Лазић (Црвена звезда Меридианбет) – 5 п, 1 ск1 изг.л за 14 мин.

Немања Недовић (Црвена звезда Меридианбет) – 23 п (10-3 за три поена), 6 ск, 6 ас за 31 мин.

Лука Митровић (Црвена звезда Меридианбет) – 8 п, 2 ск, 3 укр.л, 1 изг.л за 17 мин.

Стефан Лазаревић (Црвена звезда Меридианбет) – 2 п, 1 изг.л за 3 мин.

Партизан Моцарт Бет – Студентски центар 99:76

Огњен Јарамаз (Партизан Моцарт Бет) – 6 ас, 1 укр.л за 17 мин.

Данило Анђушић (Партизан Моцарт Бет) – 7 п, 1 ск, 1 ас, 2 укр.л, 1 изг.л за 23 мин.

Ален Смаилагић (Партизан Моцарт Бет) – 18 п (5-3 за три поена), 4 ск, 1 ас, 1 изг.л за 13 мин.

Балша Копривица (Партизан Моцарт Бет) – 13 п, 5 ск, 1 бл за 16 мин.

Будућност – ФМП 82:76

Марко Јагодић Куриџа (Будућност) – 4 п, 4 ск, 3 ас, 1 укр.л за 18 мин.

Задар – Борац 79:80

Алекса Ускоковић (Борац) – 3 п, 2 ск, 1 ас, 1 укр.л, 2 изг.л за 19 мин.

ЕВРОЛИГА

12. коло

Валенсија Црвена звезда Меридианбет 85:81

Стефан Јовић (Валенсија) – 8 п, 1 ск, 1 ас, 4 укр.л, 2 изг.л за 23 мин.

Милош Теодосић (Црвена звезда Меридианбет) – 11 п, 5 ск, 9 ас, 1 укр.л, 3 изг.л за 22 мин.

Дејан Давидовац  (Црвена звезда Меридианбет) – 5 п, 6 ск, 1 ас, 1 укр.л за 27 мин.

Бранко Лазић (Црвена звезда Меридианбет) – 6 п, 2 ск, 1 укр.л, 2 изг.л за 14 мин.

Немања Недовић (Црвена звезда Меридианбет) – 14 п, 5 изг.л за 19 мин.

Лука Митровић (Црвена звезда Меридианбет) – 6 п, 3 ск, 3 ас за 22 мин.

Стефан Лазаревић (Црвена звезда Меридианбет) – 1 ск за 8 мин.

Партизан Моцарт Бет – Монако 89:85

Данило Анђушић (Партизан Моцарт Бет) – 2 п за 9 мин.

Ален Смаилагић (Партизан Моцарт Бет) – 4 п, 3 ск, 2 укр.л, 2 изг.л, 2 бл за 22 мин.

Алекса Аврамовић (Партизан Моцарт Бет) – 2 п, 1 ас за 8 мин.

Балша Копривица (Партизан Моцарт Бет) – 2 ск, 1 ас за 6 мин.

Виртус Болоња – Барселона 80:75

Огњен Добрић (Виртус Болоња) – 2 п, 5 ск за 19 мин.

Никола Калинић (Барселона) – 7 п, 2 ск, 1 ас, 2 изг.л за 26 мин.

Басконија – Фенербахче 80:79

Вања Маринковић (Басконија) – 13 п (7-3 за три поена), 4 ск, 1 ас, 1 изг.л за 24 мин.

Марко Гудурић (Фенербахче) – 14 п, 4 ск, 3 ас, 2 изг.л за 26 мин.

Олимпијакос – Реал 71:77

Никола Милутинов (Олимпијакос) – 4 п, 4 ск за 16 мин.

13. коло

Басконија – Црвена звезда Меридианбет 87:85

Вања Маринковић (Басконија) – 9 п, 2 ск за 24 мин.

Милош Теодосић (Црвена звезда Меридианбет) – 13 п (9-3 за три поена), 3 ск, 6 ас, 1 изг.л за 28 мин.

Дејан Давидовац (Црвена звезда Меридианбет) – 1 ск за 17 мин.

Бранко Лазић (Црвена звезда Меридианбет) – 9 п, 3 ск, 1 ас за 19 мин.

Немања Недовић (Црвена звезда Меридианбет) – 7 п, 2 ск, 1 ас, 1 изг.л за 22 мин.

Лука Митровић (Црвена звезда Меридианбет) – 8 п, 16 ск, 7 ас за 24 мин.

Стефан Лазаревић (Црвена звезда Меридианбет) – 2 п, 1 ск за 17 мин.

Партизан Моцарт Бет – Милано 82:69

Огњен Јарамаз (Партизан Моцарт Бет) – 2 ск, 2 ас за 11 мин.

Данило Анђушић (Партизан Моцарт Бет) – 3 п, 1 ск за 13 мин.

Ален Смаилагић (Партизан Моцарт Бет) – 9 п, 6 ск, 2 бл за 25 мин.

Алекса Аврамовић (Партизан Моцарт Бет) – 2 ас за 6 мин.

Барселона – Фенербахче 89:81

Никола Калинић (Барселона) – 7 п, 3 ск, 2 ас за 23 мин.

Марко Гудурић (Фенербахче) – 4 п, 2 ск, 2 изг.л за 14 мин.

Асвел – Валенсија 55:78

Стефан Јовић (Валенсија) – 2 п, 4 ск, 4 ас, 3 изг.л за 19 мин.

Олимпијакос – Бајерн 77:69

Никола Милутинов (Олимпијакос) – 12 п, 6 ск, 1 изг.л, 1 бл за 19 мин.

Виртус Болоња – Макаби 100:90

Огњен Добрић (Виртус Болоња) – 4 п, 2 ск, 2 ас за 17 мин.

ЕВРОКУП

Лијеткабелис – Будућност 81:83

Марко Јагодић Куриџа (Будућност) – 3 п, 1 ск, 1 ас, 1 изг.л за 14 мин.

Сласк – Бурж 63:72

Душан Милетић (Сласк) – 20 п (9-8 за два поена), 5 ск, 1 ас, 1 укр.л, 1 изг.л, 1 бл за 24 мин.