Чланови млађих репрезентативних селекција Србије Филип Петрушев (Гонзага), Марко Пецарски (Партизан НИС) и Далибор Илић (Игокеа) позвани су да од 16. до 18 фебруара 2018. у Лос Анђелесу учествују на заједничком ФИБА и НБА кампу „Кошарка без граница“, који се ове године одржава као део НБА Ол стар викенда.

Наши играчи ће бити међу 65 учесника из 36 земаља света који су талентом заслужили позив на „Кошарку без граница“, где ће учити од НБА звезда попут Ала Хорфорда (Бостон), Горана Драгића (Мајами), Домантаса Сабониса (Индијана), Тимофеја Мозгова (Бруклин) и Сема Декера (ЛА Клиперс).

Када је реч о струци, са њима ће радити асистенти у стручним штабовима НБА лигаша Џон Брајант (Филаделфија), Ед Пинкни (Минесота), Џона Херску (Ел Еј Лејкерс) и Вил Скот (ЛА Лејкерс). Наш Марин Седлачек и Масаи Ујири биће директори кампа, док ће Вели Блејс бити кондициони тренер кампа.

Подсећамо да ће Кошаркашки савез Србије, НБА и ФИБА од 15. до 18. августа 2018. године у Београду организовати престижни камп “Кошарка без граница”, на коме ће учествовати 80 младих играчица и играча из Европе по одабиру НБА. Током четири дана овог кампа, са децом ће радити позната тренерска и некадашња велика играчка имена НБА лиге.