Протеклог викенда стартовало је РОДА 3×3 државно првенство Србије. Први 3×3 турнир под називом “Hill Days 8” одржан  је у суботу, 28. априла нанајновијим баскет теренима на Ада Циганлији.

Турнир је окупио 18 професионалних тимова ме]у којима су и наше најбо ље  екипа као што су: Нови Сад, Лиман, Олимп, Реља Инетргалактик, Детелинара итд. Тимови су били распоређени у 8 група по 3 док је нокаут фазу прошло 8 најбољих.

Поред 3×3 надметања на турниру играчи су могли да се одмере и у такмичењу шутирања тројки и закуцавању. После целодневног такмичења у баскету добили смо првог освајача слота за овогодишње финале Србије, то је тим Лиман, званично 3. тим света. Они су у финалној утакмици били бољи одекипа Реља 3×3 Интергалактик и то резултатом 21:18. Треће пласирани тимбио је Нови Сад који је наступио без Душана Домовића Булута, заузео је 3. место пошто их је у полуфиналу савладала Реља Интергалактик са 21:17.
Можемо рећи да је овај резултат својеврсно изненађење с обзиром на то да је Нови Сад први тим на свету. Победник закуцавања био је Никола Вујичић док у такмичењу шутирања тројки титулу је однео Владимир Трајковић.

Наредна станица Рода 3×3 каравана биће Крагујевац као турнир А категорије и то у суботу 12. маја, док нас истог викенда у Београду 13. маја очекујеи турнир “Urban basketball challnger” као Б категорија. Пријаве су у току на www.play.3x3planet.com