После дуге паузе, баскеташка сезона стартовала је претходне недеље, а за све љубитеље 3×3 спорта српски баскеташи приредили су прави спектакл на Ади Циганлији.

Овог викенда одржан је девети по реду Hill Days турнир у оквиру РОДА 3×3 Првенства Србије, на којем су славили баскеташи Земуна, који су у финалном мечу, који је био препун тензије, страсти, али и невероватном жељом за победом, победили екипу Brox са 21:16.

У категорији сениора учествовале су 23 екипе, а такмичари су стигли и из Босне и Херцеговине,Румуније и Македоније. После узбудљиве групне фазе и шеснаестине финала, добили смо најбољих осам екипа, али је пре четвртфинала одржано такмичење у закуцавању. Kао најбољи у овом сегменту приказао се баскеташ Олимпа, Владимир Трајковић, који је добио и новчану награду, док се на другом месту нашао члан Земуна, Никола Вуковић.

Ношени сјајном атмосфером са трибина на Ади Циганлији, наши баскеташи пружили су сјајне партије у четвртфиналним дуелима, те смо врло брзо добили и полуфиналисте. Прилику да предахну имали су током такмичења у брзом шутирању тројки. За неизвесну и узбудљиву трку побринули су се баскеташ Kрагујевца, Иван Недељковић и баскеташ Земуна, Лазар Рашић. Обојица су у првом кругу имали по 18 погођених тројки, да би у другом Рашић остао на истој цифри, а Недељковић је погодио један више. Прошлогодишњи рекорд није оборен, али смо свакако присуствовали врло узбудљивом такмичењу.

Уследили су полуфинални мечеви, као и финале, у коме су баскеташи Земуна оправдали улогу фаворита. Светски шампиони из 2017. године су после продужетка у четвртфиналном дуелу, остварили две сигурне победе и тако дошли до првог трофеја ове сезоне. Победничка екипа играла је у свом стандардном саставу, Лазар Рашић, Богдан Драговић, Марко Дугошија и Никола Вуковић, а управо је Вуковић истакао да им је овај турнир послужио као сјајна увертира за наставак сезоне.

– Ово нам је прво учешће на овом турниру и дошли смо да се уиграмо и што боље припремимо за наставак сезоне. Прошлог викенда смо играли на челенџеру у Kини, где смо, нажалост, испали у групној фази, тако да смо дошли овде да се уиграмо за предстојеће изазове. Одиграли смо онако како смо замислили и пре турнира, мислим да бих као најтежу утакмицу издвојио четвртфинале против Сарајева, коју смо добилипосле продужетка”, рекао је Вуковић.

Нову прилику да одмере снаге српски баскеташи имаће већ 4. маја, када нас очекује турнир у Kладову, а након тога и један од највећих турнира у склопу првенства, 11. маја у Kрагујевцу.