Студентска репрезентација Србије спремно очекује премијерни дуел на летњој Универзијади која је дасан свечано отворена у Гвангжуу. Изабраници селектора Вање Гуше налазе се већ пет дана у Јужној Кореји где се спремају за први меч групе „А“ против селекције Швајцарске (субота 13:00 часова).

У Гвангжу смо стигли са турнира у Кини где смо освојили прво место, успели да се што боље уиграмо и подигнемо ниво форме потребан за такмичарске утакмице. Најважније је да су сви играчи здрави, да су ситне повреде саниране и да потпуно спремни очекујемо старт турнира који ће бити веома јак. Успели смо да се адаптирамо, све је у најбољем реду, осим кратих термина за тренинг, али тако је и осталим екипама – истиче Гуша.

Репрезентација Србије налази се у веома јакој групи „Д“ где ће јој главни ривали за пласман у четвртфинале у које иду само две екипе бити селекције САД, Турске и Бразила.

Распоред нам иде на руку, јер ћемо у прва два кола имати нешто лакше ривале, Швајцарску и Чиле. Већ од трећег кола и дуела са Турском креће серија тешких мечева. Американци су после неколико контролних утакмица, додатно ојачили тим са два нова играча. Много је екипа које претендују на висок пласман и једну од медаља. Веома квалитетне саставе имају Канада, Аустралија, Немачка, Русија, Литванија и Црна Гора. Учинићемо све да пружимо максимум, пласирамо се у четвртфинале и дођемо у прилику да се боримо за место на победничком постољу – закључио је Вања Гуша, селектор Универзитетске репрезентације Србије.

Србију ће на летњој Универзијади у Гвангжуу представљати: Душан Кутлешић, Јован Новак, Огњен Добрић, Петар Торлак, Ђорђе Дреновац, Стефан Пот, Саша Аврамовић, Никола Пешаковић, Александар Мареља, Милан Миловановић, Никола Јовановић и Немања Тодоровић.

У Стручном штабу поред селектора Вање Гуше, налазе се још помоћни тренери Зоран Тодоровић и Филип Сочек, физиотерапеут Марко Сокић и доктор Милан Мирковић.

РАСПОРЕД И САТНИЦА ГРУПЕ „Д“

  1. 4. јул: Србија – Швајцарска (13:00)
  2. јул: Србија – Чиле (13:30)
  3. јул: Србија – Турска (7:30)
  4. јул: Србија – САД (05:00)
  5. јул: Србија – Бразил (11:00)