Студентска репрезентација Србије отпутовала је јутрос у Кину, где се у Шенжену од 12. до 23. августа одржава 26. летња Универзијада. Пред изабраницима селектора Луке Павицевица није нимало лак задатак, покушаце да одбране златну медаљу освојене пре две године на студентској Олимпијади одржаној у Београду.
Свесни смо да нас у Шенжену цека тежак посао. Циј је да поновимо успех из Београда, али исто желе имају и наши ривали. Имамо заиста тешку групу. Аустралија, Канада и Турска имају такоде велике амбиције. Момци су одлицно радили током припремног периода. Ово је практицно наша „Б“ селекције, сви ови играци знају да им је ово последњи ниво на путу до наше најбоље селекције. На њима је да се докажу, одиграју најбоље што могу и остваре добар пласман – истакао је селектор српских академаца, Лука Павицевиц .

Капитен студентске селекције Србије, Никола Драговиц са нестрпљењем цека прве утакмице у Кини:
Универзијада је велико такмицења и огроман изазов за сваког спортисту. Студентски спорт је веома развијен у Америци, Канади и Аустралији, али и у вецини одругих земаља. Добро смо се припремили, уиграли, јер вецина играца из наше репрезентације је прив пут заједно на окупу. Верујем да смо у доброј форми и зато једва цекамо да такмицење поцне. Имамо квалитет, сјајну атмосферу и верујемо да можемо остварити добар резултат у Шенжену.
Кошаркашку репрезентацију Србије на Универзијади у Шенжену представљаце следецих 12 играца: Марко Љубициц, Никола Драговиц, Стефан Бирцевиц, Душко Буниц, Стефан Живановиц, Младен Јеремиц, Милош Димиц, Никола Цветиновиц, Владимир Луциц, Сава Лешиц, Лука Дрца и Владимир Штимац .

Поред селектора Луке Павицевица у Струцном штабу налазе још и Горан Миљковиц (помоцни тренер), Глигорије Бабовиц (доктор) иМарко Ђурковиц (физиотерапеут). Србију це на кошаркашком турниру у Шенжену представљати и судија Милија Војиновиц .

Универзитетска репрезентација Србије такмицице се у Шенжену у „Б“ групи са селекцијама Аустралије, Турске, Канаде и Хонг Конга . Ривал нашем тиму требало је да буде и репрезентација Јужне Африке које је у последњем тренутку отказала уцешце на 26. летној Универзијади.

РАСПОРЕД ОДИГРАВАЊА МЕЦЕВА
13. август: СРБИЈА – Хонг Конг (4:00)
16. август: СРБИЈА – Аустралија (6:30)
17. август: СРБИЈА – Канада (4:00)
18. август: СРБИЈА – Турска (12:00)