У организацији Кошаркашког савеза Србије на Златибору се одржава четврта, завршна, смена кампа за судије „Златибор 2012“. Камп је почео са радом 12. августа, а прва четири дана семинара присустни су били арбитри који деле правду на мечевима млађих категорија.

Последња четири дана на Златибору приуствују наше најбоље судије, а специјални гост, уједно и предавач је Грк Костас Ригас , иначе задужен за суђење у Евролиги. Поред предавања, учесници семинара свакодневно имају и паркатични рад на теренима кошаркашког кампа „Маxима“.

– После дужег времена КСС је поново организовао судијски камп на Златибору. Прилику да науче нешто ново, усаврше се и стекну нова искуства имале су судије са најнижег ранга такмичења до оних који суде мечеве елитног ранга. Посебна нам је част што ће последња два дана семинара учешће у раду узети и чувени грчки арбитар Костас Ригас који је задужен за суђење у Евролиги. Наша судије су међу најбољима на свету, у шта ће верујем моћи да се увери и господин Ригас – истакао је Дејан Томашевић, потпредседник КСС, задужен за такмичења.