На конференцији за медије у Роди, Дејан Томашевић и Душан Пројовић, као представници Кошаркашког савеза Србије, заједно са тренерима и играчима 8 најбољих клубова, најавили су завршни турнир Рода јуниорске лиге Србије који ће од петка 2. до недеље 4. јуна бити организован у кошаркашкој дворани Железник у Београду.

„Финални турнир РОДА јуниорске лиге је најважнији турнир за млађе категорије, јер представља круну сезоне. Надам се да ћемо уживати у квалитетним утакмицама, јер су ови момци будућност наше игре под обручима“, поручио је Дејан Томашевић, генерални секретар КСС.

Осам најбољих тимова, Црвена звезда мтс, Динамик, Мега Бемаx, Партизан НИС, Жарково, Раднички из Крагујевца, Младост из Чачка и Војводина, такмичиће се за титулу првака Србије, а Кошаркашки савез Србије и РОДА су за све љубитеље овог спорта припремили изненађење и обезбедили слободан улаз за сва три такмичарска дана. Млади кошаркаши су искористили ову прилику и позвали све заинтересоване да буду део турнира и пруже им подршку.

„КСС и РОДА желе да млади кошаркаши, будуће звезде наше кошарке, добију пажњу јавности какву својим квалитетом заслужују“, изјавио је Душан Пројовић, потпредседник КСС за такмичења и додао: „Одатле је и потекла идеја за представљање ових младих кошаркаша медијима. Сигурни смо да међу њима има будућих звезда српске кошарке“.

Кошаркашки клуб Партизан НИС, се на завршни турнир појављује у улози браниоца титуле, а Иван Хаџић, један од играча је на конференцији изјавио да ће конкуренција и ове године бити оштра. „Све екипе се добро познају и сви знамо да нас чека тешка борба. Наравно, од наше екипе као прошлогодишњег победника се очекује најбоље, а ми ћемо дати све од себе да поновимо резултат”, додао је Иван Хаџић, играч из екипе Партизан НИС.

На почетку ове сезоне Рода је донацијом нових гарнитура дресова свим клубовима јуниорске лиге и обезбеђењем осигурања у случају спортских повреда, још једном показала да је уз српску кошарку и да жели да промовише овај спорт међу децом и младима.

„Велика нам је част што ћемо и ове године бити уз јуниорску лигу Србије. Искрено се надамо да се међу вама налазе будуће звезде наше репрезентације, чије ћемо медаље сви заједно славити“, рекао је Матија Протић, извршни директор подручја маркетинга Мерцатор-С.

РОДА је већ 2 године поносни спонзор Кошакашког савеза Србије. У циљу промоције српске кошарке, пружила је подршку ФИБА квалификационом турниру са којег је репрезентација Србије, као победник такмичења, отишла на Олимпијске игре у Рио и тамо освојила сребрну медаљу. Поред тога подржала је женску сениорску и јуниорску лигу Србије, што је утицало на квалитет игре женске репрезентације и освајање бронзане медаље на Олимпијским играма у Рију.

Донација два терена за баскет је још једна активност на коју је РОДА поносна, јер је након тога „РОДА 3 x 3 лига Србије” од стране ФИБА званично проглашена најуспешнијом лигом на свету.