Нови Сад ће током 24. и 25. маја бити светска престоница баскета, јер ће се у петак и суботу одржати први челенџер у Србији. Најбоље екипе играће на Тргу Слободе у центру Новог Сада, а овим новчане награде од 15.000 долара победнику припада и слот за учешће на мастерсу у Мексику.

Почетак турнира заказан је за петак од 15.00 часова, а учешће на првом Ултра челенџеру изборили су: Нови Сад, Лиман, Гагарин, Princeton, Земун, Делхи, NY Harlem, Врбас, Lausanne, Sosnovy Бор, Домжале, Праг, Шакиаи, Талин, Raseiniai и Одеса Баскет.

Група А: Нови Сад, Sosnovy Бор, Талин.

Група Б: Лиман, Lausanne, Праг.

Група Ц: Гагарин, NY Harlem, квалификант.

Група Д: Princeton, Делхи, квалификант

Квалификантска група А: Шакиаки, Raseiniai, Одеса.

Квалификантска група Б: Земун, Врбас, Домжале.

Из домаћег првенства, право учешћа на Ултра челенџеру изборила је екипа Земуна, а Марко Дугошија је истакао да у Новом Саду очекује спектакл, као и да су амбиције Земунаца увек велике.

– У Новом Саду очекујем истински спектакл, немам сумњу да ће све бити на врхунском нивоу, знајући како искуство у целокупној баскет причи има Душан Булут, а са њим и Стефан Стојаћић и град Нови Сад. Турнир у Новом Саду је велика ствар за српски баскет и мислим да је велика награда нашим екипама које су годинама уназад правиле сјајне резулатате у свету, да пред нашим народом и публиком могу да се боре на таквом нивоу и учествују на таквом спектаклу. Нажалост, последњи турнир у Крагујевцу на коме смо обезбедили учешће на челенџеру нам је донео и лоше вести – повреду Драговића кога чека пауза наредна два месеца. Ипак, наше амбиције су увек велике, у каквом год саставу да идемо. Од ове сезоне у нашем тиму је добро познато име у Србији и свету Небојша Бошковић, што је још један показатељ са каквим амбицијама улазимо у сезону. Сезона је стартовала добро за нас, освојили смо три везана турнира у оквиру Србија тура – закључио је баскеташ Земуна, Марко Дугошија.

Овог викенда поред челеџера у Новом Саду очекује нас још један баскеташки спектакл. Трећу годину за редом у ДKЦ  „Мајдан“ одржаће се „Urban basketball challenger“ у организацији Савеза спортова Савског венца.

Турнир ће бити организован у недељу 26. маја 2019. у сали ДKЦ „Мајдан“ на Сењаку са почетком у 10.00 часова. Kао и сви турнири у оквиру државног првенства, „Urban challenger“ доноси пласман на финални турнир, као и вредне робне награде.

Број екипа ограничен је на 32, места још увек нису у потпуности попуњена, а све додатне информације можете добити путем мејла savsports.venac@gmail.com или на број телефона 065/861-88-54.