У суботу 28. јануара у хали 3 „Београдског сајма“ свечано је отворен 17. традиционални „Међународни минибаскет фестивал Рајко Жижић“, који је и рекордан по броју екипа учесница, јер их ове године има чак 223, у четири узрасне категорије.

Међу званицама на свечаном отварању били су председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић, генерални секретар КСС Дејан Томашевић, потпредседник КСС за женску кошарку Ана Јоковић, потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић, реномирани кошаркашки радници и тренери Братислав Ђорђевић, Владислав Лучић и други…

Многобројне посетиоце и мале кошаркаше и кошаркашице поздравио је председник КСС Предраг Даниловић.

– У име Кошаркашког савеза Србије желим да вас поздравим и да вам поручим да се што више играте, стекнете пуно пријатеља и да вам буде лепо… – рекао је најмлађима Даниловић.

Присутнима се обратио и Раде Георгиевски, председник Удружења минибаскет Србија.

– Децо, желим вам да се дружите, смејете, играте кошарку… Дугујемо велику захвалност „Београдском сајму“, који нам већ 17 година помаже у организацији овог фестивала… Хвала и „Унитасу“, који је помогао у одржавању семинара и радионице… Уживајте!

Фестивал је отворен Бајагином песмом „Моји су другови“ коју је отпевала Мања Томашевић, а онда је са сводова хале 3, већ по традицији, пало на стотине балона у бојама српске заставе…

У току фестивала биће организована и клиника за тренере „Од минибаскета до кошарке“, као и креативне радионице чији је циљ заштита деце и младих од трговине људима, уз подршку „Унитас фонда“ и „Црвеног крста Србије“.

Сви учесници, као и претходних година, добијају медаље и пехаре, а 17. „Међународни минибаскет фестивал Рајко Жижић“ траје до уторка 31. јануара 2017.