У хали 3 „Београдског сајма” данас је свечано отворен 18. Међународни минибаскет фестивал “Рајко Жижић”.

Много дечака и девојчица уживало је у утакмицама, као и у дружењу са великим именима наше кошарке попут председника КСС Предрага Даниловића, председника Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића, Братислава Ђорђевића, Драгослава Ражнатовића, Владимира Копривице, Бранка Ковачевића…

Мале кошаркаше и кошаркашице и њихове родитеље прво је поздравио председник Минибаскет удружења Србије при КСС Раде Георгиевски, уз констатацију да је постављен нови рекорд фестивала, јер ове године учествује преко 200 екипа. Испред спонзора „Унитаса“, Бранко Ковачевић је доделио специјалну захвалницу познатом кошаркашком раднику и дугогодишњем управнику хале 3 „Београдског сајма“ Зорану Нинкову, који је недавно отишао у пензију, за 18 година успешне сарадње у организацији фестивала.

Малишанима се обратио председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић.

– Децо, желим вам све најлепше у новој години, да растете, да се пре свега играте и забављате, да никад не одрастете и останете деца што је дуже могуће. Ово ваше дружење овде нема цену, остаће вам у сећању цео живот, добићете нове другаре и другарице… Желим вам да се пре свега играте кошарке… – рекао је Даниловић.

Најмлађе је поздравио и наш реномирани кошаркашки тренер и председник ОКС Божидар Маљковић.

– Као члан Олимпијског комитета, међу вама видим будуће играче којима ћемо да се поносимо. Изабрали сте најбољи спорт на свету, а ако будете стигли до тога да играте 20 одсто као Саша Даниловић, бићете одлични играчи. Морамо да се захвалимо Бранку Ковачевићу и његовој хуманитарној организацији великога срца „Унитас“, која је помогла да се овај фестивал перфектно организује. Сарадња је била од срца ка срцу. Желим да похвалим и нашег пријатеља Радета Георгиевског, који води главну реч око овог фестивала већ 18 година заредом. Децо, волите и поштујте своје другаре, чувајте лопту, играјте, научите добро да дриблате и шутирате… И последње што желим данас да вам кажем – ви сте најбољи и најлепши део ове наше Србије! – истакао је Маљковић.