Свечаним концертом филхармонијског оркестра 16. јуна после 20.00 часова званично је отворено 2017 FIBA 3х3 Светско првенство. Ово је четврти пут да се организује првенство за најбоље репрезентације света у 3х3 кошарци у мушкој и женској конкуренцији. Свечаном отварању присуствовали су највиши званичници FIBA, Кошаркашке федерације Француске, као и челници града Нанта.

На свечаном отварању где је продефиловало 40 застава земаља учесница (20 у мушкој и исто толико у женској конкуренцији), заставу Србије носио је наш репрезентативац Дејан Мајсторовић.

Отварању је претходила конференција за медије чији је једини учесник, осим репрезентативаца домаћина Француске, био наш репрезентативац и први играч 3х3 кошарке на ФИБА ранг листи – Душан Домовић Булут.

У суботу, 17. јуна, почиње се са квалификационим утакмицама по групама, а наша селекција као учесник групе А играће две утакмице тога дана. Први меч је против репрезентације Египта и почиње у 19.10, док је други против репрезентације Русије од 21.10.

Директни преноси свих утакмица Светског првенства могу се пратити на адреси http://www.youtube.com/fiba3x3 ,  као и на званичном сајту првенства http://www.fiba.com/3x3worldcup/2017