У Основној школи „Лаза Костић“ на Новом Београду, у четвртак 18. маја одржана је свечаност поводом освајања Јуниор НБА лиге Србије 2017.

Ђаци петаци ове школе су, у дресовима Бруклин Нетса, пре неколико дана освојили пехар и златно прстење, а НБА сертификате за учешће у Јуниор НБА лиги Србије уручио им је Нил Мејер, представник НБА лиге у Европи.

– Честитам Бруклину, победили сте на сјајном турниру и честитам вам у име НБА лиге… Хвала Кошаркашком савезу Србије на одличној организацији, хвала и вашој школи, урадили сте велики посао. Важно је да сви користимо кошарку као алат за развој деце. У целом свету одржава се преко 65 оваквих лига у више од 30 земаља и важно је да наставимо развој овог пројекта – рекао је Мејер.

Ученицима се обратио и комесар Јуниор НБА лиге Србијe Бојан Поповић.

– Честитам нашим шампионима! Желим да вам пожелим да се што више забављате и играте, да учествујте у спорту јер је то нешто најлепше…

Директор Основне школе „Лаза Костић“ Милорад Јауковић био је презадовољан великим успехом.

– Децо, направили сте велики успех и на најбољи начин представљали нашу школу. Очигледно да је тим који који је направио колега Вук Мартиновић био прави, чим смо успели да освојимо пехар, што наше задовољство чини још већим. Ово је изузетан успех, комбинација ваше енергије донела нам је изузетан успех. Било је задовољство присуствовати вашим утакмицама и овај резултат ће ми остати у најлепшем сећању на рад у овој школи.

На крају, присутним се обрати један од најзаслужнијих за тријумф Бруклина у Јуниор НБА лиги, наставник физичког васпитања Вук Мартиновић.

– Хвала нашој школи и професорима, за 27 година рада ово ми је један од два најлепша тренутка, пошто је први био 1996. године кад су девојчице биле прве у СРЈ. Децо, морате да маштате, пуно радите и бићете још бољи… Хвала Бојану Поповићу, драго ми је да КСС прави овакве праве акције… Хвала им на Јуниор НБА у име све деце Србије… – закључио је Мартиновић.