Златна 3х3 репрезентација Србије, која се окитила насловом светског шампиона у Кини, вечерас је нешто после 22.00 часа стигла на београдски аеродром „Никола Тесла“ летом из Москве.

Најбољи баскеташи на планети Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Савић, Марко Ждеро и селектор 3х3 репрезентације Горан Војкић дочекани су аплаузом и скандирањем „шампиони, шампиони“. Сачекали су их родбина, пријатељи, представници медија и председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас.

Иако уморни после више од 20 сати пута, момци су били задовољни и добро расположени.

– Када смо видели да у полуфиналу играју САД и Словенија, желели смо у финалу Американце јер смо знали да ће та утакмица имати посебну тежину. Многи људи код нас мисле да се само у Америци игра добра кошарка, али није тако, јер има много сјајних екипа и изван САД. Ипак, против Американаца је било најлепше, знамо колико смо обрадовали Србију – објаснио је на београдском аеродрому Марко Савић.

Прве утиске изнео је и најбољи 3х3 играч на ранг листи ФИБА Душан Домовић Булут.

– Дан после финала 2014. године које смо изгубили од Катара, зацртали смо себи да ћемо бити шампиони света и стварно смо поносни. Имали смо невероватну подршку момака из Новог Сада, који су дошли у Кину. Имамо континуитет, ово нам је четврта титула светског првака, како на клупском тако и на репрезентативном нивоу. Надам се да ћемо наставити у овом ритму…

Срећан је био и Марко Ждеро.

– Пре две године смо дошли са сребром, што је такође био сјајан резултат, али није било оваквог дочека. Већ четири године у континутитету бележимо добре резултате, али када се игра за Србију то има посебну драж и медаља је слађа.

Дејан Мајсторовић се захвалио селектору сениорске кошаркашке репрезентације Србије Александру Ђорђевићу на честиткама и понуди да одиграју баскет са нашим кошаркашким репрезентативцима.

– Велика част! Звао нас је пре две године да одемо до Копаоника, али сам сигуран да ћемо првом приликом отићи да нашим кошаркашима покажемо како се игра баскет – уз осмех је рекао Мајсторовић.

Светска титула у Кини је друга за наше 3х3 репрезентативце, који имају злато из Атине 2012. и сребро из Москве 2014.