Мушка репрезентација Србија освојила је прво место и златну медаљу на Светском првенству у баксету “3 на 3” које је у организацији ФИБА одржано у Атини. Марко Савић, Душан Домовић-Булут, Марко Ждеро и Милан Бошковић у великом финалу, после невероватне завршнице били су бољи од репрезентативаца Француске са 16:13.

Србија је против искусне и физички доминатне селекције Француске повела 2:0, али је већим делом дуела, највише због предности ривала у скок игри, била у резултатском заостатку. “Триколори” су на два минута пре краја имали чак четири поена предности (8:12). Међутим, борбени репрезентативци Србије нису помишљали на предају. До краја сусрета феноменални Марко Савић постигао је осам узастопних поена, од чега две “двојке” за недостижну предност 16:12 само неколико секунди пре краја меча. Поред јунака тријумфа Савића који је постигао укупно девет поена, огроман допринос победи дао је и Душан Домовић-Булут са седам постигнутих поена.

– Одувек сам сањао да будем најбољи на свету. Срећа је још већа јер сам снове остварио уз помоћ другара са којима још од детињства играм баскет у Новом Саду. Договорили смо пре финалне утакмице да играмо срцем до последње секунде без обзира на резултат. Зато се нисмо предавали ни кад су Французи чинило се имали недостижну предност 12:8, два минута пре краја меча. Од старта тутнира красила нас је велика борбеност и вера да можемо до злата. Превише смо узбуђени и срећни да би у овом тренутку били свесни колики смо успех постигли – истакао је Душан Домовић Булут.

Треће место припало је селекцији Украјине која је у мечу за бронзану медаљу била боља од селекције Израела – 19:18.

У конкуренцији сениорки, у великом финалу, селекција САД била је успешнија од Француске – 17:16.