Млада репрезентација Србије, играчи рођени 1999. године и млађи, завршила је групну фазу на Европском првенству у Тел Авиву са скором од две победе и једним поразом што је испоставило се било довољно за освајање првог места у групи “Б”. Изабраници селектора Оливера Поповића имали су успона и падова у прва три меча на шампионату, али су генерално оставили веома повољан утисак. Бриљирали су на премијери против домаћина Израела (92:81), разочарали против Украјине(63:68), да би показали менталну чврстину и карактер у тешком мечу против Италије (73:69).  У сваком случају прво место у групи српским репрезентативцима донело је у осмини финала једну од слабијих екипа на шампионату селекцију Велике Британије.

После одличног старта и победе над Израелом, уследио је пораз од Украјине. И Израел и Украјина играју доста атипично, прилично су ниски и играју са доста покушаја за три поена. Начин на који играју није нешто што нама одговара. Италија је можда једна од најбољих екипа на турниру, играју дуго заједно и физички су доста доминантни. Победом над њима смо освојили прво место у групи – истиче Оливер Поповића.

Селектор нашег младог тима каже да ће његови изабраници бити спремни за дуел са Великом Британијом који је на програму у среду од 15 сати:

Данашњи тренинг смо посветили старту нокаут  фазе и дуелу са Великом Британијом. Не смемо их никако потценити. Више права на кикс једноставно немамо – закључио је Поповић