Репрезентативци Србије, капитен Милош Теодосић и Богдан Богдановић, неформално су данас посетили „Кућу кошарке“ на позив председника КСС Предрага Даниловића. Наши асови провели су више од сат времена у пријатељском разговору са првим човеком српске кошарке Даниловићем и генералним секретаром Дејаном Томашевићем.

-Дошли смо да се јавимо да смо стигли, да се „упишемо“ први… – рекли су уз осмех Теодосић и Богдановић. – Да направимо неки план за лето…

Богдановић се одмах осврнуо на највеће планетарно такмичење – Светско првенство у Кини (31. август – 15. септембар 2019).

– Нови изазов за нас свакако, надамо се добром резултату… Имамо доста искуства, не треба стварати неки додатни притисак, већ га имамо… Треба да одемо у Кину у што јачем саставу.

– Имамо добру екипу, наравно у случају да се сви одазовемо и да будемо здрави. Имамо перспективан и квалитетан тим и отвара нам се велика шанса да направимо успех – констатовао је Милош.

Многе репрезентације ће бити изузетно јаке, са бројним НБА играчима…

– Светско првенство ће бити изузетно квалитетно такмичење, ни једног тренутка не мислим да треба да обећавамо медаљу. Ићи ћемо у Кину да играмо најбољу могућу кошарку, да дамо све од себе, а сигуран сам да, ако будемо играли на тај начин, резултат неће изостати – истакао је Теодосић.

Носиоци игре националног тима Србије осврнули су се и на НБА сезону, коју је Теодосић провео у дресу Лос Анђелес Клиперса, а Богдановић у Сакраменто Кингсима.

– Супер је било, што је мени најважније, сачувао сам здравље… Имао сам проблема прошлог лета, сада сам спреман. Идемо даље, добра НБА сезона је иза мене. Увек може боље, али је сигурно је била успешнија него претходна – прича Богдан.

– Сигурно да сезона није била онаква какву сам желео, али сам стекао неко ново искуство, нешто са чиме се нисам сусретао раније у каријери. Научио сам много из тога и сада окрећем нови лист. Сада већ долазим у ситуацију да имам превише слободног времена и да сам превише одмарао, а нисам навикао на то. Почео сам полако да тренирам и има довољно времена до окупљања репрезентације да се спремим – закључио је капитен репрезентације Србије.