У првој контролној утакмици у оквиру припрема за Европски шампионат, сениорска репрезентација Србије је савладала нашу универзитетску селекцију резултатом 77:54.

У предивном амбијенту, препуне Нове спортске дворане у Краљеву, пред више од 3.500 гледалаца, изабраници Александра Ђорђевића победили су наше “студенте” после боље игре у другом  полувремену.

Универзитетска селекција, која се спрема за наступ на Универзијади у Тајпеју, пружила је достојан отпор нашем најбољем тиму, нарочито у првих 20 минута. Изабраници селектора Зорана Тодоровића имали су током првог полувремана и предност од шест поена (26:20, у 15. минуту). Ипак бољом игром у одбрани и јаким ритмом, уз неколико погођених шутева за три поена, тим Александра Ђорђевића је током треће четвртине “преломио” утакмицу и до краја остварио убедљиву победу.

Сениорска репрезентација Србије се после меча вратила на Копаоник, где ће наставити припреме. Следећи тест наш државни тим очекује већ наредног викенда када ће у дворани “Александар Николић”, у оквиру “Трофеја Београда” одмерити снаге са селекцијама Црне Горе и Грчке.

Александар Ђорђевић, селектор сениорског тима, захвалио се Краљеву на топлом пријему и подршци.

– Све то нам значи много. Похвалио бих и универзитетску селекцију на одличном односу према утакмици, добром првом полувремену и волео бих да тако наставе и у Кини. Сада смо играли без шесторице играча из последње утакмице коју смо имали у претходном циклусу. Другим речима, ово је један потпуно нови тим и тек следи прави рад, уигравање…

Зоран Тодоровић, селектор наших „студената“ био је веома задовољан.

– Јавно бих се захвалио селектору Ђорђевићу на огромној подршци и вери коју има у овај тим. Враћамо се у Зрењанин са много лепих ствари, са позитивом која ће нам бити водиља у наредном периоду. За два дана путујемо у Кину на два припремна турнира и онда нас чека Универзијада.

Србија (сениори) – Србија (универзитетска селекција) 77:54 (14:14, 20:16, 22:12, 21:12)

Нова дворана у Краљеву. Гледалаца: 3.500. Судије: Маричић, Стефановић, Димовски (Краљево).

СРБИЈА (сениори): Мачван 8, Богдановић 8, Калинић 5, Лучић 5, Милосављевић 5, Бирчевић 5, Штимац 4, Лазић 4, Мицић 3, Гудурић 10, Јовић 11, Кузмић 1, Марјановић 8.

СРБИЈА (универзитетска селекција): Јевђенијевић, Јовановић 4, Шаренац 6, Ненадић 2,

Павловић 6, Николић 2, Ђоковић 11, Вранеш 4, Бркић 2, Матић, Вељковић 2, Тејић 13, Топаловић