У оквиру наставка квалификација за Светски шампионат 2019, сениорска мушка репрезентација Србије у четвртак, у 20 часова по нашем времену, на Криту игра против Грчке. Селектор Алесандар Ђорђевић на пут води следећих 14 играча: Стефан Јовић, Василије Мицић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Алекса Аврамовић,  Марко Симоновић, Никола Калинић, Немања Бјелица, Владимир Лучић, Стеван Јеловац, Никола Милутинов, Мирослав Радуљица и Урош Луковић.

– Велика жеља, изузетна концентрација обележиле су досадашњи ток припрема – прво је што је рекао селектор Ђорђевић великом броју окупљених новинара у дворани „Александар Николић“ после последњег тренинга пред пут, а потом се окренуо „здравственом билтену“ – Радуљица је два дана имао температуру, у понедељак је са тренинга морао да оде да би примио инфузију. Бјелица је ишао је на терапију, а овај тренинг му је био први после паузе. Остали су мање-више добро. Васа Мицић је опет у тренажном процесу. Имали смо добрих седам дана тренинга, јаког рада, доста одличних дуела, много квалитетних, талентованих играча.

Ђорђевић се осврнуо и на снагу противника:

– Највећа опасност прети од сигурно од њиховог искуства и дугогодишњег заједничког играња. Враћају се на Крит, на то морамо да будемо спремни. Бурусис игра са великим искуством, док су ту атлетицизам Адетокунба и Митроглуа који је ново име у репрезентацији. Доста атипично играју. Ту су Принтезис, Манцарис, Калатес, Слукас, Папапетру, Папаниколау… Све играчи са евролигашким искуством и дугогодишњим играњем у истом тиму. То је репрезентација која има карактер, сваке године долази до завршница такмичења. Сада играју растерећено, имају 6-0 из претходне групе.

У сваком случају, како је Ђорђевић рекао, ово је дуел који је велики изазов за све.

– Сви су изузетно жељни, многи играчи дуго нису имали ни утакмице, посебно они који долазе из НБА лиге. Чак је и Никола Калинић последњи меч играо 18. априла. Различит је степен спремности свих играча, то је евидентно. Овде смо пробали да их доведемо на сличан ниво форме, јер је немогуће да буду на истом. Али, сви су у истим проблемима – рекао је селектор Ђорђевић.

Улазнице за утакмицу четвртог „прозора“ квалификација за Светско првенство 2019. Србија – Естонија, која је заказана за недељу 16. септембар 2018. у 20.15 сати могу да се резервишу и купе on-line преко www.eventim.rs, као и на свим продајним местима Евентима широм Србије.

У недељу 16. септембра, на дан утакмице, карте ће моћи да се купе и на благајни дворане „Александар Николић“ од 12.00 сати до почетка утакмице.

Цене појединачних улазница су:

Трибине – 500 динара

Партер Б и Партер 4 – 750 динара

Плава и Бела ложа – 1.000 динара

Други ред столица поред терена – 2.500 динара

Први ред столица поред терена – 5.000 динара

Линк за продају улазница

http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/fiba-basketball-2019-wcq-beograd-hala-aleksandar-nikolic-476445/event.html