У Кући кошарке одржан је жреб за финални турнир Купа Милана Циге Васојевића који ће се до 4. до 8. марта одржати у Кристалној дворани у Зрењанину. Жребом којим је руководио технички координатор турнира Бошко Аџић, а коме су помагале кадетска и јуниорска репрезентативка, Невена Вучковић и Александра Катанић одлучено је да су у четвртфиналним дуелима састану Партизан – Раднички (4. март, 17.00), Војводина НС – Црвена звезда (4. март, 19:30), Шумадија – Врбас Медела (5. март, 17:00) и Радивој Кораћ – Вршац Сwисслион (5. март, 19:30). Полуфинални дуели заказани су за 6. март (17:00 и 19:30). Субота 7. март је слободан дан на турниру, док је финална утакмица заказана за 8. март (17:00, ТВ пренос, Арена Спорт).

Церемонији жреба присуствовали су Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије, потпредседници КСС задужени за женску кошарку, односно такмичење, Ана Јоковић и Дејан Томашевић, Дарко Каран, председник Кошаркашког савеза Војводине, као и Ђорђе Кораћ, рођени брат легендарног Радивоја, по коме носи име бранилац трофеја националног Купа К.К “Радивој Кораћ”.

– Мислим да је свима јасно да у последње четири године посвећујемо исту пажњу мушкој и женској кошарци. Обезбедили смо све услове нашим кошаркашицама, што оне враћају на најбољи начин добрим резултатима у свим категоријама. Доказ наше пажње је и кандидатура за организацију Европског првенства 2017. године за сениорке. Ове године биће донешена одлука, не знам да ли ћемо победити, ривали су нам богатије федерације Чешке и Шведске, али Србија у сваком случају заслужује организацију неког великог такмичења. Имамо жељу да будемо организатори Европског првенства за сениоре једног дана или ако буде потребе неког од континеталних квалификационих турнира за Олимпијске игре у Рију. Што се тиче такмичења у Купу, имали смо недавно празник кошарке у Нишу, а нема дилеме да ће тако бити за десетак дана и у Зрењанину – истакао је Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије.

У име организатора финалног турнира Купа Милана Циге Васојевића, медијима се обратио и Дарко Каран, председник Кошаркашког савеза Војводине:

– Уверен сам да ће Кошаркашки савез Војводине и град Зрењанин бити добри домаћини, да ће бити што више публике, да ћемо сви уживати у доброј кошарци – рекао је Дарко Каран.

Завршни турнир Купа, од сезоне 2008/09 носи име Милана Циге Васојевића. До сада су тријумфовали Хемофарм три пута, Партизан у два наврата, док је прошле године до трофеја стигао Радивој Кораћ.