Женска сениорска репрезентација Србије тријумфално је завршила боравак у Зречу где је три пута одмерила снаге са селекцијом Словеније. Изабранице селекторке Марине Маљковић после победа у прва два меча (79:59, 98:48) и трећи пут су биле боље од домаће селекције која је овога пута, поготово у првом полувремену пружила најјачи отпор: Словенија – Србија 72:94 (21:21, 27:21, 14:27, 10:25).

За разлику од претходна два сусрета наша екипа је на старту дуела доста грешила, играла прилично опуштено у нападу и одбрани, тако да је заостатак од само шест поена после првог полувремена био сасвим подношљив. Ипак, у наставку меча селекција Србије заиграла је доста озбиљније, агресивније у одбрани, о чему сведочи много бољи резултат у других 20 минута 52:24 што преточено на крају меча у још једну убедљиву победу – 94:72.

– Глобално гледано веома сам задовољна боравком у Словенији. Имали смо три одличне провере које су показале где се тренутно налазимо и на чему треба да радимо до почетка квалификација. Међутим, данас смо лоше одиграли, поготово у провом полувремену. Домаћа селекција је била јача за Теју Облак што се одмах осетило у њиховој игри. Овај детаљ само говори колико нама недостаје квартет повређених играчица – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије.

СЛОВЕНИЈА: Довер 2, Гортнар 7, Јагодич 9, Јаковина, Облак 15, Остерман 2, Панич 2, Пиршић 7, Рупник 2, Требец 22, Залар 4, Здолшек.

СРБИЈА: М. Дабовић 10, Ајдуковић 8, Ивановић 9, Радочај 5, Шапоњић 2, Роглић, Крњић 12, Крњетин, Максимиовић 7, Јовановић 5, Шкорић 10, Балтић 5 (6 ск), А. Дабовић 21 (5 ас).

Репрезентација Србија у петак у раним јутарњим часовима путује у Берлин где ће од 26. до 28. маја одиграти три контролна меча са селекцијом Немачке. Занимљиво је да ће најбоље српске кошаркашице бити смештене у војној бази у Берлину, уједно Олимпијском центру немачких спортиста и нема дилеме да ће имати перфектне услове за рад.