Кошаркашки Савез Србије, ФИБА и НБА, у сарадњи са Удружењем кошаркашких тренера Србије, организују тренерски семинар у оквиру 17. издања престижног кампа „Кошарка без граница”, који се први пут одржава у Београду, у спортској дворани Жарково од 15. до 18. августа. 2018. године.

Семинар ће се одржати у петак 17. августа 2018. од 14:30 до 16:30 часова.

УКТС је обезбедио слободан улаз на семинар свим члановима, а потребно је доћи на време јер је број места ограничен. Присуство кампу ван семинара није дозвољено.

Камп „Кошарка без граница” окупиће у српској престоници велики број садашњих и бивших НБА играча, укључујући имена као што су Немања Бјелица и Богдан Богдановић (Сакраменто Кингс), Никола Јокић и и Гери Херис (Денвер Нагетс) и Френк Камински (Шарлот Бобкетс).

Владе Дивац и Предраг Стојаковић, тандем легендарних асова Сакрамента који су учествовали на првом кампу 2001. године, такође ће да учествују у овом догађају, заједно са још неким играчима, бившим кошаркашима и тренерима.

НБА тренери такође су потврдили долазак, а међу њима су Грег Поповић (Сан Антонио Спарс), Попај Џонс (Индијана Пејсерс) и Жак Вон (Бруклин Нетс), који ће бити део тренерског дела кампа „BWB Еurope 2018”. Марин Седлачек (Филаделфија 76ерс) и Патрик Хант (председник Светске асоцијације кошаркашких тренера) биће у улози директора кампа.