Познат састав мушке У19 селекције за СП у Чешкој

Дејан Мијатовић, селектор јуниорске репрезентације Србије (играчи до 19 година) одредио је коначан састав за Светско првенство које ће се од 27. јуна до 7. јула одржати у Прагу. Србију ће у Чешкој представљати следећих 12 играча: Стефан Пот, Јован Новак, Милош Јанковић, Никола Јокић, Душан Кутлешич, Василије Мицић, Лука Анђушић, Никола Милутинов, Никола Јанковић, Михајло Андрић, Огњен Добрић и Ђоко Шалић.

У Стручном штабу У19 репрезентације Србије, поред селектора Дејана Мијатовића налазе се још, помоћни тренери Ђорђе Аџић, Марко Бараћ и Никола Марковић, кондициони тренер Младен Михајловић и физиотерапеут Марко Сокић.

 

На завршетку последњег тренинга јуниорске репрезентације Србије (играчи до 19 година) пред одлазак на Светско првенство у Праг, којем је присуствовао велики број новинара, селектор Дејан Мијатовић окупио је на центру све репрезентативце и чланове Стручног штаба и поставио веома јасно питање:

Ко ће бити првак света?

– СРБИЈА – уследио је громогласан одговор који је измамио аплаузе свих присутних.

– Имали смо због календара такмичења, плеј-офа домаћег шампионата и новоформиране Развојне лиге, веома специфичне припреме. У прве две фазе на Златибору и Врњачкој Бањи радили смо само са осам до десет играча. Ипак, успели смо да се комплетирамо, одиграмо довољан број контролних мечева, углавном са јачим и старијим ривалима. Задовољан сам урађеним, верујем да смо спремни за сва искушења. Момци су свесни који дрес носе и за чији се грб боре. Амбиције? Желимо да одемо до самог краја, имамо добар тим, спреман да игра разноврсно и да се против сваког бори за победу. Верујем да можемо до четвртфинала, најважнијег меча на шампионату, после чега је све могуће. Конкуренција је велика. Хрвати са Шарићем и Хезоњом, Американце предводи Бил Донован, са доста играча са престижних универзитета Дјука и Лујвила. Не треба заборавити селекције Шпаније, Литваније, Бразила, Русије… – подсећа Дејан Мијатовић, селектор У19 репрезентације Србије.

Капитен наше репрезентације Василије Мицић истиче сјајну атмосферу у екипи и уверава да је сва пажња усмерена према премијерном мечу против селекције Бразила:

– Тај дуел врло лако може да одреди нашу судбину на шампионату и зато смо максимално сконцентрисани на дуел против Бразила. Наш стручни штаб је урадио одличан скаутинг, знамо све о њима, а одиграли смо и два меча против селекције Аргентине која гаји сличан стил игре.

Репрезентација Србије играће у групи “Ц” са селекцијама Бразила, Аустралије и Сенегала. Премијерни меч на шампионату изабраници селектора Дејана Мијатовићаодиграће 27. јуна од 15:30 часова против Бразила.