Представници медија имали су прилику да присуствују тренингу женске сениорске репрезентације у „Хали Спортова“, чиме је почела трећа фаза припрема нашег најбољег тима за Европско првенство у Француској (15. – 30. јуна).

Селекторка Марина Маљковић још једном је изразила задовољство изванредним условима и свим урађеним у Крањској Гори где је наша репрезентација одиграла три меча против селекција Словачке и Белгије. По повратку у Београду репрезентацији су се прикључиле Иванка Матић и Адријана Кнежевић тако да је сада на окупу 18 кандидаткиња за наступ на Еуробаскету у Француској.

– Задовољна сам досадашњим током припрема, највише чињеницом да нема озбиљнијих повреда и што све иде планираним током. Иза нас су три недеље рада, али потребно је да још више додамо гас, радимо још јаче, јер није остало превише до почетка Европског првенства. Очекује нас серија утакмица и мало времена за тренинге које морамо искористи на прави начин, бити фокусирани, дати све од себе ма физичком и психолошком плану. Морамо бити реални, не желимо да тражимо никакав алиби, нити да обећавамо било шта друго него да ћемо дати све од себе и максимално се борити на свакој утакмици. Поново ћу да подсетим да нас у Француској очекује велика фешта женске кошарке. Спектакл на терену и на дупке пуним трибинама, али и у свим местима, трговима и улицама где ће се играти утакмице на Еуробаскету.

Капитен репрезентације Милица Дабовић одушевљена је атмосфером која влада на припремама нашег тима:

– Ово је најпозитивнија група играчица која је могла да се нађе на једном месту. Дишемо истим плућима, што је предуслов доброг резултата. Не желим да обећавам медаљу или да ћемо остварити пласман међу пет најбољих, али сам сигурна да нећемо разочарати на шампионату у Француској.

Слично размишља и Јелена Миловановић:

– Иза нас је најтежи део припрема које смо спровели у Крањској Гори. Коначно смо у комплетном саставу и у преосталом периоду потребно је да се што боље уиграмо за шта ће нам одлично послужити предстојеће утакмице са селекцијом Шведске. Најважније је да нема повређених играчица и да ћемо мочи максимално да се припремимо како би у Француској остварили завидан резултат.

Репрезентација Србије ће у суботу у „Хали Спортова“ и недељу у дворани „Визура“ одиграти контролне мечеве против селекције Шведске. Оба дуела заказана су за 18:00 часова.