Најбоље кошаркашице Србије одржале су последњи тренинг у Хали спортова пред одлазак на Европско првенство у Француској којем су присуствовали и представници медија. Селекторка Марина Маљковић и њене изабранице у добром расположењу очекују премијерни дуел против Велике Британије (субота, 12:30) и најављују велику борбу на сваком мечу како би на што бољи начин репрезентовали нашу кошарку на Еуробаскету.

– Морамо бити крајње искрени и реални, на шампионат у Француску одлазимо као аутсајдери, дуго нас није било на великим такмичењима, а на овај Еуробаскет одлазимо са чак седам дебитанткиња. У прилог томе иде и чињеница да смо добили веома незгодне термине одигравања утакмица на турниру, што не треба да чуди, јер друге екипе тренутно имају много већи углед и рејтинг. Међутим, не бежимо од одговорности, не тражимо алиби у било којој ситуацији. Напорно смо радили, добро се припремили, тако да верујем да смо спремни да се жестоко боримо на свим утакмицама. Немамо права било коме да претимо, али ћемо против сваког ривала пружити максимум наших могућности и покушати да дођемо до победе, а сваки тријумф би био велики успех – истакла је Марина Маљковић, селекторка женске сениорске репрезентације Србије. Јелена Миловановић такође обећава велику борбу и сматра да би пласман у другу фазу шампионата био велики успех:

– Очекивања су велика, дуго нас није било на шампионатима Европе и зато желимо да се покажемо у што бољем издању. Неће бити лако, имамо изузетну тешку групу и заиста би био велики успех да се пласирамо у други круг првенства. Са нама је у групи домаћин и велики фаворит Француска, као и веома квалитетне селекције Велике Британије и Летоније. Не желим ништа да прогнозирам, али велику борбу на сваком мечу у име свих репрезентативки могу да обећам – поручила је Јелена Миловановић.

Боје Србије на Еуробаскету у Француској браниће: Ана Дабовић, Бојана Вулић, Саша Чађо, Дајана Бутулија, Инес Ајановић, Иванка Матић, Јелена Миловановић, Јована Рад, Милица Дабовић, Невена Јовановић, Сара Крњић и Тамара Радочај, док се у стручном штабу поред селекторке Марине Маљковић, налазе се још помоћни тренери Игор Поленек и Бојан Јанковић, доктор Ђорђе Јелић, физиотерапеути Душан Ђорић и Маја Петровић, тим менаџер Јадранка Тркуља и члан комисије за женску кошарку Драган Ратковић.

Репрезентација Србије у четвртак у преподневним часовима путује за Париз, а премијерни меч против Велике Британије одиграће у Трелазеу у суботу од 12:30 часова.